Ziarul electronic al arădenilor

Clătite numai pentru T(M)ine, la Moneasa

IMG_5329Mii de oameni din mai multe judeţe au fost prezenţi în staţiunea arădeană Moneasa, unde, sâmbătă, a început cea de-a XVI-a ediţie a Paradei Clătitelor.

Anul acesta, Parada Clătitelor se desfăşoară sub sloganul „Clătite adolescentine numai pentru T(M)ine”.

Ca în fiecare an, reprezentanţi ai primăriilor din judeţul Arad, agenţii economici dar şi preprezentanţi ai partidelor politice au preparat diverse sortimente de clătite, umplute cu piure de castane, cu dulceaţă de trandafiri, de smochine, de kiwi şi cireşe amare.

De asemenea, turiştii au putut găsi şi clătite cu fructe de pădure, zmeură, afine, coacăze, dar şi cu umpluturi mixte: banane cu ciocolată, nuci cu miere de albine, alune cu cremă de ciocolată.

Ca şi la ediţiile anterioare ale evenimentului culinar de la Moneasa, pe aleea principală a staţiunii, la standurile amenajate de organizatori au preparat clătite reprezentanţii primăriilor din Moneasa, Ghioroc, Dieci, membri şi simpatizanţi PNL şi PSD, dar şi agenţi economici.

Nu au lipsit nici reprezentanţii Primăriei Nădlac, care nu au preparat clătite, ci găluşte slovăceşti

Tort de clătite cu cremă de biscuiţi

Una dintre atracţiile acestei ediţii a festivalului a fost tortul de clătite cu cremă de biscuţi Oreo.

“Tortul are aproximativ două kilograme, l-am făcut din zece clătite XXL, umplute cu crema specială de vanilie cu bucăţi de biscuiţi crocanţi. Am lucrat circa trei ore la prepararea tortului şi vă asigur că este delicios”, a spus Monica Vasiu, cea care a preparat tortul de clătite.

Zoltan Lovas, organizatorul evenimentului, a spus că tortul de clătite cu cremă de biscuiţi va fi flambat.

“Tortul îl vom oferi unui turist care îşi serbează ziua de naştere şi care a ales să vină la Moneasa să petreacă la Parada Clătitelor”, a spus Zoltan Lovas.

Turiştii prezenţi la Moneasa au mai putut consuma şi mici, grătare, cârnaţi la grătar, virşli, plăcinte codreneşti, porumb fiert, dar şi dulciuri diverse (baton, halviţă, nugat, îngheţată), toate putând fi găsite comercianţii ambulanţi.

Spectacole la Teatrul de Vară

La Teatrul de Vară din Moneasa sunt programate spectacole de muzică uşoară şi populară.

Pentru ziua de sâmbătă, a fost programat un spectacol, începând cu ora 20.00, în cadrul căruia vor fi prezenţi pe scenă Amna, Keo, Misty şi Lorena.

Duminică, de la ora 14.00, pe scena Teatrului de Vară din Moneasa vor evolua interpreţii de muzică populară Marius Ciprian Pop, Mariana Deac, Felicia Costa, Cornelia Căprar, Malvina Nagy, Tiberiu Crişan, Aura Bonchiş, ansamblul folcloric “Şiculana” şi Rapsozii Zărandului.

Organizatorii Paradei Clătitelor sunt Consiliul Judeţean Arad, Centrul Cultural Judeţean Arad, Primăria Moneasa şi Hotel Parc Moneasa.

text&foto: actualitati-arad.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.