Ziarul electronic al arădenilor

Clasic România 2020 – eveniment online dedicat Zilei Naționale a României, la Arad

Aproape toate evenimentele organizate cu ocazia Zilei Nationale a României la Arad, vor avea loc online, excepție făcând ceremoniile religioase și depunerile de coroane din Parcul „Mihai Eminescu“ și de la Cimitirul „Eternitatea“.

Programul evenimentelor  online va începe în 30 noiembrie 2020, când la adresele: https://www.facebook/CentrulMunicipaldeCulturăArad și https://www.facebook/MuzeulPreparandiei, de la ora 19.00, va fi transmisă înregistrarea unui concert omagial dedicat Zilei Naționale a României, cu o orchestră de cameră formată din Lucian Petrila – vioara I , Gabriela Petrila – vioara II, Gavril Cenădan – violă, Darius Tereu – violoncel, Romeo Sălăjan – contrabas și soprana Amalia Preda.

Aceștia vor interpreta piese clasice din repertoriul compozitorilor români George Enescu, Constantin Silvestri, Bela Bartok și nu numai.

Concertul va fi înregistrat pentru a se respecta Hotărârea Comitetului Local pentru Situații de Urgență Arad nr. 3/18 noiembrie 2020.

În deschiderea evenimentului, de la ora 18.30, va fi transmis mesajul primarului municipiului Arad, Călin Bibarț, către cetățenii orașului, cu prilejul sărbătorii Zilei Naționale a României, iar de la ora 18.40 o scurtă prezentare a momentului istoric și a importanței pe care Aradul a avut-o în procesul înfăptuirii Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Evenimentele dedicate Zilei Naționale a României vor continua în 1 Decembrie, când va fi transmisă online, la aceleași adrese, Gala Excelenței Arădene, eveniment în cadrul căruia se vor acorda diplome de merit instituțiilor și persoanelor care activează în domeniile Sănătate, Învățământ, Afaceri și Sport, care s-au remarcat printr-un management și o activitate eficientă în acest an, în condițiile speciale cauzate de pandemia de SARS-CoV-2.

„Anul acesta celebrăm Ziua Națională a României în spațiul online, în condiții de siguranță, dar şi pentru a limita costurile. Cu toate aceste impedimente nedorite, respectul, onoarea şi cinstea cuvenită față de Ziua Națională  a României este și rămâne în permanență marcată în inimile noastre, a tuturor arădenilor“, a spus primarul Aradului, Călin Bibarț.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Primăria Municipiului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Ceremonii organizate la Arad cu prilejul Zilei Naționale a României

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.