Ziarul electronic al arădenilor

Clădiri istorice din Arad, promovate online

privire-panoramica-palatul-neumannClădiri istorice din Arad vor fi promovate online în cadrul unui proiect, unul dintre obiective fiind dezvoltarea turismului la nivelul municipiului.

Proiectul este pus în practică, în această perioadă, de Asociația City Guide.

Astfel, în cadrul proiectului „Arad City Guide” va fi realizat un site, prin intermediul căruia vor fi promovate clădirile istorice ale municipiului Arad. Proiectul este finanţat de Centrul Municipal de Cultură Arad.

„Scopul este de încurajare și susținere a implicării active și responsabile a tinerilor arădeni în proiecte de educație nonformală, promovare a patrimoniului istoric unic, a clădirilor de patrimoniu în dezvoltarea turismului la nivelul municipiului Arad. De asemenea, în cadrul acestui proiect vor avea loc mai multe workshopuri dar şi un curs de voluntariat ghid touristic“, se menționează într-un comunicat al de Asociației City Guide.

La proiect vor lua parte minimum 120 participanți, care vor fi îndrumaţi de şase persoane cu experiență în domeniul formării/activităților culturale și coordonată de o echipă formată din cinci persoane cu bogată experiență în managementul proiectelor de tineret.

„Cei peste o sută de participanți vor fi împărțiti în 10 grupuri de lucru. Workshopurile la care arădenii vor participa vor avea ca obiectiv promovarea patrimoniului cultural al Aradului. Pe lângă pagina web vor fi realizate mai multe materiale informative (broşuri, hărți, materiale personalizate) cu character turistic despre patrimoniului istoric unic, a clădirilor monument din municipiul Arad“, se mai arată în comunicatul de presă.

Proiectul se desfăşoară în perioada 10 mai – 10 noiembrie 2015.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.