Ziarul electronic al arădenilor

CJ și Primăria Arad au alocat peste 7,8 milioane de lei pentru combaterea COVID-19

Consilierii județeni au votat, într-o ședință extraordinară, alocarea a 3 milioane de lei pentru asigurarea spațiilor hoteliere destinate repausului între ture sau gărzi pentru personalul din sistemul sanitar implicat în tratarea pacienților cu COVID – 19.

Alocarea s-a realizat în baza prevederilor art.7 alin (1) din Ordonanța militară nr.4/29.03.2020.

Suma a fost realocată diminuându-se bugetul Capitolului „Drumuri și poduri” din cadrul Programului lucrărilor de întreținere și reparații drumuri județene.

„Am alocat această sumă pentru a asigura cazarea, la cerere, a cadrelor medicale aflate în prima linie în lupta cu virusul. Este de datoria noastră să le oferim tot confortul necesar acelora dintre ei care nu doresc să meargă acasă, pentru a-i expune și pe membrii familiei acțiunii acestui virus. În funcție de solicitările pe care le vom primi din partea Spitalului Județean Arad, vom demara achiziția de servicii în acest scop”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

De asemenea, s-a majorat bugetul Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, ca urmare a alocării de către Primăria Municipiului Arad a sumei de 4.865.000 lei. Aceste fonduri vor fi folosite pentru achiziționarea următoarelor echipamente medicale:

– Monitor funcții vitale terapie intensive: 12 buc. – 229.000 mii lei;

– Injectomat cu baterie: 50 buc. – 357.000 lei;

– Stație monitorizare cu 4 monitoare: 3 buc. – 315.000 lei;

– Pat ATI cu 4 monitoare: 12 buc – 115.000 lei;

– Aparat de ventilație: 33 buc. – 3.849.000 lei.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.