Ziarul electronic al arădenilor

CJ Arad va moderniza un drum care leagă mai multe localități de Moneasa

Tabăra de la Moneasa a devenit un punct important în planul de dezvoltare al turismului din zonă, datorită investițiilor Consiliului Județean Arad.

În ultimii trei ani de zile, Consiliul Județean, prin Centrul Cultural Județean, a alocat peste 650.000 lei pentru modernizarea taberei, un loc atractiv de cazare pentru grupurile de vizitatori.

Fondurile au fost folosite pentru reabilitarea taberei, diferite reparații la Teatrul de Vară, piscină, sala de mese și foișorul de lemn, realizarea proiectului tehnic pentru construirea unei mansarde, lucrări interioare și exterioare complete la bungalouri și sediul administrativ, reparații și amenajarea terenului de sport cu gazon artificial.

,,Investim în zonele cu potențial turistic ale județului Arad, iar stațiunea Moneasa este una dintre ele, împreună cu lacul Ghioroc, zona Căsoaia/Tauț, Valea Mureșului și, bineînțeles, municipiul Arad. Ne dorim integrarea tuturor zonelor cu potențial într-o ofertă coerentă și atractivă.

Deși administrația locală din Moneasa refuză orice colaborare și dialog cu reprezentanții Consiliului Județean privind dezvoltarea stațiunii, continuăm investițiile pentru că Moneasa este singura stațiune de interes național din județul Arad. Intenția noastră este să punem în valoare și această zonă, iar un pas important este facilitarea accesului turiștilor și a potențialilor investitori.

Astfel, am cuprins comuna Moneasa într-unul din cele mai mari proiecte de modernizare de drumuri județene, în valoare de 55 de milioane de lei. Consiliul Județean a câștigat un proiect important de modernizare a drumului de acces spre Moneasa, care se află deja în faza de execuție. Este vorba despre drumul județean Bârsa – Sebiș – Donceni – Buhani – Dezna – Rănușa – Moneasa – limită județ Bihor, în lungime de 26,4 kilometri”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Tabăra de la Moneasa are o capacitate de peste 100 de locuri de cazare.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.