Ziarul electronic al arădenilor

CJ Arad va moderniza drumul Fântânele – Tisa Nouă – Cruceni

Prin alocarea fondurilor din excedentul bugetar se demarează modernizarea unui nou drum județean: Fântânele – Tisa Nouă – Cruceni.

În ședința ordinară de joi, consilierii județeni au aprobat alocarea din excedentul bugetar a sumei de 335.000 de lei, pentru finanțarea unor investiții, privind activitatea proprie (183.000 de lei), cât și pentru „Drumuri și Poduri” – 151.000 de lei, iar 1.000 de lei au fost direcționați pentru Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor.

De asemenea, s-au realocat 240.000 de lei, de la alte investiții.

„Dovedim încă o dată utilitatea excedentului bugetar, care ne permite alocarea unor sume suplimentare, în funcție de proiectele pe care le avem, de investițiile pe care dorim să le facem. Asigurarea unui excedent bugetar care să acopere întotdeauna necesarul de fonduri pentru investiții înseamnă, de fapt, gestionarea rațională a banului public”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad

Sumele destinate activității proprii vor fi direcționate pentru achiziționare de aparatură – 201.000 lei, iar 222.000 de lei sunt alocați către Zona Liberă Arad – Curtici pentru plata unor investiții (drum acces, supraveghere video, sistem de detecție și alarmare, introducere canalizare menajeră și pluvială etc.).

La secțiunea „Drumuri și poduri” (151.000 lei), o mare parte a fondurilor va fi direcționată pentru Servicii de proiectare și asistență tehnică, documentație pentru obținerea Certificatului de Urbanism, avize și verificarea proiectului pentru obiectivul de investiții „Modernizare DJ 682A Fântânele – Tisa Nouă – Cruceni (8,3 kilometri)”, iar 1000 de lei reprezintă efectuarea unor plăți pentru Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.