Ziarul electronic al arădenilor

CJ Arad va achiziționa încă 10 noi echipamente medicale pentru tratarea infecțiilor cu COVID-19

Consiliul Județean Arad a atribuit 3 contracte de furnizare echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Este vorba de 2 ventilatoare mecanice, 2 monitoare pentru funcții vitale, 4 injectomate, 1 defribilator și 1 aspirator de secreții. Pentru fiecare lot au existat câte două-trei oferte, fiind aleasă oferta cu prețul cel mai scăzut, cu excepția lotului 1- ventilatoarele mecanice, unde s-a depus o singură ofertă.

Valoarea totală a acestora este de 264.822,60 lei, TVA inclus.

Comanda pentru livrarea echipamentelor medicale s-a dat în cursul zilei, respectiv 8 aprilie 2020, urmând ca acestea să ajungă în cel mai scurt timp la Autoritatea Contractantă.

„Am utilizat aceste fonduri europene pentru a achiziționa echipamente medicale necesare combaterii virusului COVID-19, conform solicitării conducerii Spitalului. Este o măsură în regim de urgență și sper ca în cel mai scurt timp posibil această aparatură să ajungă la Spitalul Județean”, a declarat președintele Consiliului județean arad, Iustin Cionca.

Aceste echipamente medicale sunt achiziționate din fonduri europene în cadrul proiectului „Prevenirea şi monitorizarea bolilor infecţioase şi a infecţiilor intraspitaliceşti în Arad, Mako și Hódmezővásárhely – STOP GERMS”, finanțat prin Programul INTERREG V A România – Ungaria 2014-2020.

Procedura de negociere fără publicare s-a derulat, în regim de urgență, pe 5 loturi, respectând prevederile Legii 98/2016, art, 104, paragraful 1, punctul c, aplicabil în situații de urgență.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.