Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE CJ Arad a finalizat documentaţia pentru drumul Bîrsa-Moneasa și aşteaptă finanţarea

Consiliul Judeţean Arad a finalizat documentaţia privind tronsonul de drum Bîrsa-Moneasa-limită jud. Bihor, depus pentru finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Acest drum are o lungime de 28 de kilometri, iar valoarea lucrărilor este de aproximativ 80 de milioane de lei.

„Conform solicitărilor Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, am predat întreaga documentaţie tehnică înainte de termenul solicitat. Acum, urmează ca Guvernul să finanţeze lucrarea, conform angajamentelor luate, acest proiect fiind declarat eligibil.

Sperăm ca Ministerul Dezvoltării să fie la fel de operativ aşa cum am fost şi noi şi să demarăm lucrările la începutul anului viitor”, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

Prin modernizarea tronsonului Bîrsa-Moneasa-limită judeţ Bihor, creşte oportunitatea de a pune cât mai bine în valoare potenţialul staţiunii Moneasa, se creează o deschidere cu judeţul Bihor, dar se oferă şi o infrastructură modernă în nordul judeţului, de care beneficiază zeci de mii de arădeni.

Şi, printr-un alt proiect ce va demara anul viitor – modernizarea drumului Arad-Şiria-Pâncota-Buteni – se realizează o legătură facilă între municipiul Arad, implicit tot sudul judeţului, şi staţiunea Moneasa.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Judeţean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

UPDATE

Marius Sulincean (PSD): „Bîlcea se pregăteşte de un nou eşec al CJA şi caută să dea vina pe Guvern”

Marius Sulincean, liderul grupului consilierilor judeţeni PSD-ALDE, îl acuză pe vicele CJA Sergiu Bîlcea de incompetenţă. Reacţia social-democratului vine ca urmare a unor declaraţii deplasate făcute de Bîlcea referitoare la drumul Bârsa-Moneasa-limită cu judeţul Bihor, drum ce a primit finanţare din partea Guvernului României.

„Sergiu Bîlcea a avut o ieşire publică în care a afirmat că instituţia pe care o reprezintă a predat documentaţia tehnică referitoare la proiectul de modernizare a drumului Bârsa-Moneasa-limită cu judeţul Bihor. În plus, vicele Consiliului Judeţean Arad a solicitat ministerului să se grăbească cu procedurile pentru ca lucrările să poată fi demarcate la începutul lui 2018.

În primul rând, mă întreb ce fel de documentaţie a trimis CJA către minister, în condiţiile în care  CJA a anulat licitaţia pentru documentaţia tehnică (DALI) aferentă modernizării acestui tronson de drum. Această decizie de anulare a fost luată în urmă cu două săptămâni şi nu ştiu să fi fost făcută o altă licitaţie între timp.

În plus, nu îmi explic ce fel de operativitate îşi doreşte Sergiu Bîlcea de la Guvern, în condiţiile în care licitaţia revine în sarcina CJA. Această ieşire publică a domnului Bîlcea arată incompetenţă şi lipsă de experienţă în administraţia publică locală.

O altă explicaţie a acestei ieşiri furibunde a lui Sergiu Bîlcea ar putea fi dată de anticiparea vreunui eşec al CJA în ducerea la bun sfârşit a acestui proiect important pentru judeţul nostru, aşa cum noi am atras atenţia că se poate întâmpla, încă de acum o lună. De altfel, CJA ne-a obişnuit cu rateuri, cu pierderi de finanţări în ultima perioadă de timp.

Un eventual eşec nu i-ar face pe liberalii din CJA să îşi recunoască lipsa de experienţă, ci aceştia vor arunca vina asupra Guvernului”, spune Marius Sulincean, liderul grupului PSD-ALDE din CJA.

Biroul de Presă al PSD Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.