Ziarul electronic al arădenilor

CJ Arad caută companii aeriene chineze care să opereze pe Aeroport

aeroport-aradConducerea Consiliului Județean Arad vrea să atragă companii aeriene din China care să opereze pe Aeroport, dar și firme care să investească în baza aeriană.

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, s-a întâlnit, miercuri, cu Xu Feihong, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, iar în cadrul întrevederii s-a discutat și despre Aeroport.

„Am fost onoraţi să primim vizita Excelenţei Sale Xu Feihong ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, la Consiliul Judeţean Arad. A fost o vizită importantă, o oprtunitate excelentă de apropiere a judeţului nostru de China. Aradul este înfrăţit cu provincia Hainan şi am dori să extindem acest gen de colaborare şi cu alte regiuni din China. Am propus ca Excelenţa sa să intermedieze un parteneriat cu o altă provincie, Fujian, cu care judeţul nostru a mai avut contacte”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Iustin Cionca a vorbit și despre oportunitățile pe care le poate oferi Aeroportul Internaţional Arad pentru investitorii chinezi.

„Noi am luat deja legătura cu Air Hainan, dar am fi încântaţi dacă domnul ambasador ar putea mijloci întâlniri şi cu alţi operatori sau chiar cu posibili investitori la aeroport. Avem cea mai mare deschidere, am investit două milioane de euro în modernizarea şi extinderea aerogării şi ne dorim ca Aeroportul Arad să reintre în circuitul intern şi internaţional. Nu dorim să creăm aşteptări, dar vrem să profităm de orice oportunitate pentru a relansa activitatea Aeroportului”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

O altă direcţie de colaborare cu China ar putea fi, în opnia conducerii CJ Arad, punerea în valoare a patrimoniului arădean.

În acest sens, Iustin Cionca a spus că „avem o resursă insuficient exploatată: apa termală. Ne dorim o colaborare cu parteneri chinezi, posibili investitori interesaţi de acest segment al turismului european”.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.