Ziarul electronic al arădenilor

CJ Arad a cerut bani de la Guvern pentru Spitalul Județean

Conducerea Consiliului Județean Arad a cerut bani de la Guvern pentru construirea unui pavilion destinat Secției Boli Infecțioase, adulți și copii, dar speră să primească și fonduri pentru achiziționarea de aparatură medicală.

Consiliul Judeţean a înaintat, în 20 ianuarie, o adresă Ministerului Sănătăţii, prin care solicită fonduri, atât pentru începerea construirii Secţiei Boli Infecţioase, cât şi pentru dotarea Spitalului cu aparatură.

„Am solicitat în jur de 40 de milioane de lei pentru Spitalul Judeţean. Cea mai importantă solicitare este cea privind construirea unui pavilion pentru Secţia de Infecţioase, adulţi şi copii, unde avem realizată toată documentaţia necesară. Dar, avem speranţe să primim fonduri şi pentru achiziţionarea de aparatură, în special un RMN, dar şi un computer tomograf, un mamograf, iar lista e deschisă. Am observat o deschidere a actualei guvernări tehnocrate pentru investiţii şi mă bucur că, în sfârşit, Spitalul Judeţean Arad poate beneficia de fonduri guvernamentale”, a declarat Adrian Ţolea, președintele interimar al Consiliului Județean Arad.

Adrian Ţolea, împreună cu dr. Mirandolina Prişcă, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, au făcut o „radiografie” a sistemului sanitar public arădean.

„De când am preluat Spitalul Judeţean, în şase ani, am investit permanent în reabilitarea imobilelor, în modernizarea secţiilor, în dotarea cu aparatură. Sistemul sanitar este, însă, deficitar şi trebuie să investim în continuare. De aceea, căutăm soluţii pentru a atrage fonduri, deoarece doar din resurse proprii este greu să aducem tot Spitalul la un nivel modern, cu un act medical superior. De aceea, nu ne axăm doar pe fondurile proprii, ci căutăm şi alte soluţii”, a mai declarat Adrian Ţolea.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.