Ziarul electronic al arădenilor

CJ Arad a alocat peste 1,1 milioane de lei pentru reabilitarea Liceului Special „Sfânta Maria”

Consiliul Județean Arad alocă peste 1,1 milioane de lei pentru reabilitarea fațadelor interioare (din curte) și înlocuirea tâmplăriei exterioare la Liceul Special „Sfânta Maria”.

Proiectul va fi finanțat din bugetul Consiliului Județean iar durata execuției este de 9 luni de la începerea lucrărilor.

„Lucrările de reabilitare pe care dorim să le facem la Liceul Special «Sfânta Maria» vor asigura un confort termic elevilor și profesorilor, dar vor aduce și economii substanțiale, prin reducerea cheltuielilor cu încălzirea. 2021 este un an al investițiilor pentru care am alocat 55% din Bugetul Consiliului Județean. Prin aceste investiții publice dorim să stimulăm economia, să stabilizăm piața forței de muncă din județul Arad, să creăm noi locuri de muncă”, a precizat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Conform indicatorilor tehnico-economici, întocmiți de aparatul de specialitate al Consiliului Județean Arad, proiectul „Reabilitare fațade interioare (dinspre curte) cu termosistem și înlocuire tâmplărie exterioară” are o valoare estimativă de 960.820 lei (fără TVA), respectiv 1.140.160 lei (TVA inclusă), conform indicatorilor economici. Prin această lucrare se vor reabilita fațade pe o suprafață de 1800 m2, ferestre (442 metri pătrați) și uși exterioare (36,87 metri pătrați).

Prin reabilitarea pereților, conform recomandărilor din auditul energetic, clădire va avea economie la consumul de energie pentru încălzire, trecând astfel la o categorie de referință superioară.

Liceul Special „Sfânta Maria” este o instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Arad, în cadrul căreia sunt înscriși 264 copii.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.