Ziarul electronic al arădenilor

CJ Arad a alocat peste 10 milioane lei pentru aparatura și medicamentele pentru tratarea infecțiilor cu COVID-19

Consiliul Județean Arad a alocat vineri încă 10,195 milioane lei pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Banii se vor folosi, după cum urmează:

– 6 milioane de lei pentru materiale de protecție necesare prevenirii COVID-19, de la furnizorul național Unifarm;

– 2,39 milioane lei pentru tratarea COVID-19;

– 310 mii lei pentru achiziția de materiale sanitare necesare desfășurării activităților medicale în secțiile spitalului;

– 1 milion lei pentru reactivii necesari achiziționării testelor specifice pentru COVID-19;

– 300 mii lei, sumă necesară altor cheltuieli în vederea combaterii COVID-19.

Suma de 195 de mii de lei a fost alocată pentru cumpărarea unui aparat de testare COVID-19, de tip „Real Time PCR“.

De asemenea, Consiliul Județean Arad a alocat tot în ședința de vineri suma de 2,39 milioane lei pentru medicamentele necesare tratării COVID-19.

Se realizează un stoc de medicamente pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, constând din medicamentele prevăzute în protocolul național avizat zilele trecute la București.

Suma de 2,39 milioane lei face parte din cele 10,19 milioane lei alocate în ședința de astăzi a Consiliului Județean Arad pentru lupta împotriva COVID-19, în județul nostru.

Cu această sumă, Consiliul Județean Arad a alocat doar anul acesta Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad 26,3 milioane lei, adică peste 5,2 milioane euro.

Potrivit informării Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, necesarul de materiale și echipamente pentru o lună de zile este de 10 milioane de lei.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.