Ziarul electronic al arădenilor

Cîțu: Cazul de la Arad este foarte tragic, dar România este sigură

Premierul Florin Cîţu a reiterat, vineri, că România este sigură, în ciuda cazului petrecut la Arad, în care un om de afaceri a murit, după ce maşina sa a explodat într-o parcare.

„Este sigură România. Investigăm, şi MAI, şi procuratura investighează. Este sigură România. Este un caz foarte, foarte tragic, dur, dar învăţăm din el şi vă spun că România este sigură“, a spus Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă susţinută la Baia Mare.

Pe 29 mai, o maşină a explodat în parcarea unui supermarket din municipiul Arad, iar înăuntru a fost găsită de pompieri o persoană carbonizată, un cunoscut om de afaceri local, Ioan Crişan.

Premierul Florin Cîţu a declarat, luni seara, că România rămâne o ţară sigură, iar incidentul de la Arad „este primul atentat în 30 de ani de zile“.

„În primul rând, trebuie să observăm că am reuşit să evităm astfel de evenimente 30 de ani de zile. Nu ştiu dacă mai există vreo ţară, în jurul României, în zonă, care a evitat astfel de evenimente. (…) Este un lucru grav, foarte grav. Este o anchetă pe care o face procuratura, aşteptăm rezultatele.

Sunt experţi din toate instituţiile abilitate să ancheteze un astfel de caz şi vom vedea ce s-a întâmplat. În acest moment nu am detalii a ceea ce s-a întâmplat, dar este adevărat, este un eveniment grav, care eu sper să nu se mai repete şi să fim vigilenţi în perioada următoare, să nu mai avem astfel de evenimente. Cu siguranţă vom afla ce s-a întâmplat acolo, vom învăţa şi nu vom mai permite astfel de evenimente“, a afirmat premierul luni, la Digi 24.

Cîţu, despre asasinarea omului de afaceri arădean: Un eveniment în 30 de ani nu înseamnă că România este o ţară nesigură

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.