Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE: Cisternă răsturnată pe DN 79, la Șimand

cisternaO cisternă încărcată cu benzină şi motorină a ieşit, joi, de pe carosabil şi a intrat într-un copac, pe DN 79, în judeţul Arad, circulaţia în zona localităţii Şimand fiind complet blocată.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca, circulaţia pe DN79 este complet blocată pe Drumul Naţional 79 Arad-Oradea, unde o autocisternă care transporta benzină şi motorină a ieşit de pe carosabil şi a intrat într-un copac de pe marginea drumului.

Accidentul a avut loc în zona localităţii Şimand, iar la faţa locului au ajuns echipaje de pompieri şi poliţişti.

Potrivit primelor informaţii, există scurgeri de combustibil atât din rezervorul camionului, cât şi din încărcătură.

Zona a fost izolată de către pompieri.

UPDATE

Traficul pe DN 79, în zona localităţii arădene Şimand, unde o cisternă încărcată cu motorină a ieşit de pe carosabil, a fost reluat după circa şase ore, primele concluzii arătând că şoferul a pierdut controlul asupra volanului din cauza neatenţiei.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Arad, Lorena Pârvulescu, a declarat, joi seara, că din primele cercetări a rezultat că şoferul cisternei, un bărbat în vârstă de 43 din judeţul Bihor, nu a fost atent şi a pierdut controlul.

“În timp ce conducea un autotractor cu semiremorcă pe DN79 dinspre Arad către Oradea, pe fondul neatenţiei în conducere, a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un copac. În urma impactului, conducătorul a fost rănit uşor”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Arad.

Impactul a fost atât de puternic, încât cabina s-a desprins de camion.

Cisterna, care transporta 18 tone de benzină şi 18 tone de motorină, a fost ridicată de pe şosea cu puţin înainte de ora 19.00, oră la care a fost reluat şi traficul.

sursa: Mediafax

foto: arhiva

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.