Ziarul electronic al arădenilor

Circulație restricționată pe drumurile județene din Arad

traficCirculația autovehiculelor peste 7,5 t a fost restricționată pe drumurile județene din Arad, pentru protejarea carosabilului, în perioadele de caniculă.

Judeţul Arad se află sub Cod galben de caniculă, începând de luni, 6 iulie, iar Consiliul Judeţean a luat decizia restricţionării circulaţiei pe drumurile judeţene, între orele 10.00 – 20.00, pentru vehiculele de peste 7,5 tone.

„Este o măsură normală, necesară, în concordanţă cu legislaţia naţională, prin care vehiculele de mare tonaj au interdicţie pe drumurile publice, în cazul unor avertizări meteo. Conform Ordonanţei de Guvern 43/1997, articolul 44, alineatul 2, «Pentru protecţia unor sectoare de drumuri, administratorii acestora pot introduce restricţii cu caracter temporar privind sarcinile pe osii ale vehiculelor admise să circule pe sectorul respectiv». Am luat această decizie pentru protecţia drumurilor judeţene, care pot suferi deformaţii majore şi ireversibile din pricina temperaturilor crescute”, a precizat Cristian Drăgan, administrator public al Judeţului Arad.

Drăgan a mai precizat că această măsura va fi menţinută până ce judeţul Arad va ieşi de sub avertizările de caniculă.

„Măsura în cauză nu este valabilă pentru transporturile de persoane şi de animale vii, transportul de produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehicule care intervin în caz de forţă majoră, transporturile funerare, poştale, de prim ajutor, de mărfuri sub temperatură controlată şi pentru tractările de vehicule avariate. Excepţie fac şi distribuirile de apă şi hrană în zonele de calamitate, maşinile de salubritate, transporturile de apă îmbuteliată şi de produse provenite din activităţi agricole“, se arată într-o informare a CJ Arad.

Conform previziunilor meteo, judeţul Arad va ieşi, marți, de sub avertizarea de Cod galben, urmând să fie instaurat Cod portocaliu.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.