Ziarul electronic al arădenilor

Circulaţia TIR-urilor pe teritoriul Ungariei, restricţionată în perioada 11-15 martie

Circulaţia autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi restricţionată pe teritoriul Ungariei, în perioada 11 martie, ora 23.00 – 15 martie, ora 23.00 (ora României), au informat autorităţile de frontieră ungare.

Măsura este luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că data de 15 martie este declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare, a informat Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

Reprezentanţii statului vecin au informat că nu sunt vizate de restricţii transporturile umanitare pentru a nu întârzia distribuirea ajutoarelor şi donaţiilor, respectiv transporturile de animale vii, animale perisabile sau combustibili, materiale pentru încălzit.

„În această perioadă, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea perioadei de restricţii de circulaţie pe drumurile publice din Ungaria. Precizăm faptul că în perioada menţionată, traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura fără restricţii“, a precizat IGPF.

Autorităţile de frontieră din cele două state sunt în contact permanent, în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la ridicarea restricţiilor de circulaţie pentru automarfare pe teritoriul Ungariei, controlul să se desfăşoare cu operativitate – folosirea la capacitate maximă a arterelor existente, suplimentarea de personal.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.