Ziarul electronic al arădenilor

Câți români din mediul urban intenţionează să ofere cadouri de 1 şi 8 martie

fotoCirca 87% dintre românii din mediul urban intenţionează să ofere cadouri de 1 şi 8 martie, majoritatea (89%) flori, mărţişoare (86%) şi dulciuri (71%), conform unui studiu.

Chestionaţi în legătură cu persoanele pentru care intenţionează să cumpere cadouri, bărbaţii au mai întâi de toate grijă de soţie sau parteneră (84%) şi de mamă sau soacră (81%).

Colegele sunt luate în calcul de numai 49% dintre bărbaţi, conform studiului CAWI-Bus realizat de Exact Cercetare şi Consultanţă.

Mama/soacra se regăseşte pe lista priorităţilor şi în cazul femeilor (87%), aceasta fiind urmată de prietenă (58%) şi de colegă (42%). Tinerii intenţionează să ofere cadouri mamelor/soacrelor (95%), amicelor (58%), colegelor (50%) şi bunicelor (45%).

Cu ocazia sărbătorilor primăverii, 89% dintre românii din mediul urban intenţionează să ofere flori. Pe poziţia a doua se situează mărţişoarele (86%), iar pe cea de-a treia, dulciurile (71%). De subliniat că una din trei persoane care intenţionează să ofere dulciuri de 1 şi 8 martie le iau în calcul pe cele făcute în casă, iar una din cinci pe cele bio.

Hypermarketul şi supermarketul sunt opţiunile a 48% şi, respectiv, 40% dintre respondenţi atunci când se referă la locul de cumpărare a cadourilor.

Pentru dulciurile pe care le vor oferi cu ocazia zilelor de 1 şi 8 martie, 34% dintre români intenţionează să aloce un buget cuprins între 30-50 de lei. Comparativ cu femeile, bărbaţii intenţionează să aloce bugete mai mari cadourilor reprezentate de dulciuri.

Astfel, 22% menţionează bugete cuprinse între 70-100 lei (cu 7% peste procentajul înregistrat în rândul femeilor), iar 15% de peste 100 de lei (cu 8% mai mult decât procentajul femeilor care menţionează această sumă).

Volumul eşantionului a fost de 1.018 respondenţi, dintre care 883 intenţionează să ofere cadouri de 1 şi 8 martie şi 627 intenţionează să achiziţioneze dulciuri cu aceste ocazii. Respondenţii au fost selectaţi din panelul Exact Cercetare şi Consultanţă, care conţine 43.000 de respondenţi, chestionarul fiind administrat prin internet.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.