Ziarul electronic al arădenilor

Cionca&Bîlcea, anunț triumfalist: „Încep lucrările mari la drumurile județene“

Aproximativ 300 de kilometri de drumuri județene, un sfert din total, intră în modernizare în perioada următoare.

Anii 2018, 2019 și 2020 vor fi ani de șantiere în județul Arad, iar la finalul lor o mare parte din rețeaua de drumuri județene va fi reabilitată! Anunțul a fost făcut astăzi, într-o conferință de presă organizată de președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca, și de vicepreședintele Sergiu Bîlcea.

Președintele Iustin Cionca a semnat la sfârșitul săptămânii trecute, la București, contractele de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală pentru două drumuri județene: Sânmartin-Olari-Caporal Alexa, respectiv Nădab-Seleuş. Al treilea contract, pentru drumul Bârsa-Moneasa-limită judeţ Bihor va fi semnat în perioada imediat următoare.

„Valoarea celor trei contracte este de 170 de milioane de lei, iar lungimea drumurilor județene modernizate prin PNDL va fi de aprox. 71 km. Consiliul Județean Arad a depus prin Programul Național de Dezvoltare Locală șapte proiecte de finanțare pentru modernizarea a aprox. 9% din rețeaua de drumuri județene, 148 km, în valoare totală de 317,3 milioane de lei. Regret că Guvernul a refuzat să finanțeze modernizarea/reabilitarea următoarelor drumuri județene: Berzovia-Buziaș-Lipova, Gurahonț-Buteni, Tauț-Târnova, Mișca-Apateu-Berechiu. Vă reamintesc că la alocarea de sume prin PNDL de către Guvern, județul Arad a primit 1576 lei/locuitor și este printre ultimele județe, pe locul 34, în clasamentul național”, a declarat președintele Consiliului Județean.

La rândul său, vicepreședintele Sergiu Bîlcea a accentuat că strategia pentru reabilitarea și modernizarea drumurilor județene, anunțată în anul 2017, va produce rezultate vizibile de anul acesta.

„Investim peste 34 de milioane de lei în reabilitarea drumurilor județene în acest an, care se adaugă la alte sume atrase din fonduri europene și guvernamentale. Am încercat să aducem cât mai mulți bani în investiții, pentru că avem nevoie de infrastructură de calitate și pentru că investițiile ajută economia, contribuie la crearea de noi locuri de muncă. Din fonduri proprii, vom lucra anul acesta la drumurile Neudorf – limită de județ Timiș, Pâncota – Seleuș, Nădlac – Pereg, Dorobanți – Macea și Grăniceri Pilu. Ultimele trei sperăm să le finalizăm chiar anul acesta. Am alocat fonduri pentru cofinanțarea drumului județean important Arad – Șiria – Buteni, care va fi realizat în principal din fonduri europene obținute de Consiliul Județean Arad. De asemenea, am alocat fonduri pentru cofinanțarea lucrărilor la drumurile județene finanțate prin PNDL, Sânmartin –Olari – Caporal Alexa, Bârsa – Moneasa – limită de județ Bihor și Nădab – Seleuș.

Realizăm astfel un pas important pentru realizarea strategiei noastre pentru drumurile județene. Se poate observa că investim în toate zonele județului, pentru a realiza legături corecte între principalele localități, pentru un transport civilizat și o infrastructură care să sprijine economia locală.

În condițiile în care Guvernul PSD a tăiat masiv fondurile Aradului pentru investiții, putem spune că am reușit să alocăm sume importante pentru investiții și în anul acesta. Aradul nu se va complace niciodată în situația de a sta pe loc!“, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreședintele Consiliului Județean Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.