Ziarul electronic al arădenilor

Cionca: „Secția TBC, mutată în Grădiște. Construim o Maternitate“

IMG_3667Clădirea din cartierul Grădiște, în care va funcționa noua Secție TBC, va fi predată în această lună Spitalului Clinic Județean de Urgență, urmând să fie demarate procedurile pentru licitațiile privind achiziționarea mobilierului și a aparaturii medicale.

Anunțul a fost făcut, marți, de Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

„Până la sfârşitul acestei luni vom preda Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad clădirea noii secţii TBC şi urmează să se cumpere piesele de mobilier şi aparatura, după care se va putea pune în practică această investiţie de 4 milioane de euro, o investiţie începută de vechea administraţie“, a declarat Iustin Cionca.

Președintele CJ Arad a mai informat că ENEL a realizat în cursul zilei de marți branșamentul de energie electrică la noua Secție TBC din cartierul Grădiște. „Îmi doresc să mutăm cât mai repede secția TBC, pe cât posibil până la sfârșitul anului. Avem această clădire frumoasă, aerisită, bine configurată, e păcat să mai rămânem o iarnă pe strada Eminescu. Am discutat cu medicii posibilitatea mutării, sunt mai multe scenarii de lucru, vom ajunge însă la consens, pentru că este și în interesul lor, și în interesul pacienților”, a mai afirmat Iustin Cionca.

Noua construcţie este ridicată pe un teren de aproape un hectar, situat la ieşirea din municipiul Arad, proprietate a Consiliului Judeţean.

Suprafaţa pe care a fost construită noua secţie TBC este de 8.006 metri pătraţi, astfel încât aceasta să îndeplinească toate condiţiile pentru a fi autorizată şi clasificată.

Unitatea spitalicească va avea 112 paturi, din care 50 pentru pneumologie. Valoarea contractului pentru realizarea acestei secții a fost de 10.231.646 fără TVA, bani asiguraţi din fonduri ale Consiliului Județean Arad.

În prezent, secţia TBC funcţionează într-o clădire retrocedată, pentru care Consiliul Judeţean Arad plăteşte lunar chirie în valoare de 12.800 de lei către Arhiepiscopia Ortodoxă a Aradului.

Președintele Consiliului Județean Arad a mai anunțat că un alt obiectiv este realizarea unui spațiu pentru Secţia Infecţioase, un proiect în valoare de 5 milioane de euro, pentru care s-a terminat deja proiectul tehnic, urmând să fie  depus pentru finanţare la Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, Cionca a mai anunțat și construirea unui spital Matern.

„Consiliul Judeţean şi Primăria Municipiului au convenit ca, în următorii patru ani, să derulăm o nouă investiţie. Aşa cum în fiecare familie prioritate au copii, aşa şi în municipiul şi judeţul Arad considerăm că următoarea investiţie trebuie să fie pentru copii. De aceea vom începe construcţia unei noi maternităţi, a unei secţii de pediatrie şi tot ceea ce ţine de această specialitate. Spitalul Matern este următorul mare obiectiv din domeniul sanitar în care vom investi. Construim un spital nou, modern. Am luat această decizie în urma consultărilor din ultimele două luni cu medicii specialiști și medicii de familie din Arad”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.