Ziarul electronic al arădenilor

Cionca: „Reziliem contractul cu firma de deszăpezire“

Consiliul Județean Arad va rezilia contractul cu firma care a câștigat licitația pentru deszăpezirea drumurilor județene, deoarece nu s-a achitat de atribuții, a anunțat, sâmbătă, Iustin Cionca, președintele instituției.

Mai multe echipe ale Consiliului Județean, coordonate de Iustin Cionca și vicepreședintele Sergiu Bîlcea, au inspectat, sâmbătă, starea drumurilor județene, după ninsorile din ultimele ore. Au fost inspectate tronsoane de drum din toate zonele județului.

Contractul pentru dezspăzirea drumurilor județene din Arad a fost încheiat cu SC INTECO HOLDING SRL Sebiş, pentru circa 7,11 milioane de lei.

„Suntem foarte nemulțumiți de ceea ce am constatat în teren. Am cerut colegilor din Consiliul Județean să demareze procedurile de reziliere a contractului cu firma care asigură deszăpezirea, pentru că nu se achită corespunzător de ceea ce și-a asumat”, a declarat președintele Consiliului Județeam Arad, Iustin Cionca.

La rândul său, vicepreședintele Sergiu Bîlcea a afirmat că rezilierea contractului nu poate fi făcută de îndată, pentru că, potrivit contractului multianual cu firma care a câștigat licitația, nu există o variantă de rezervă care să asigure deszpăpezirea județului.

„Contractul nu l-am făcut noi, ci l-am moștenit. Suntem foarte nemulțumiți de felul cum se realizează deszăpezirea, deci nu se pune problema să mai continuăm cu această firmă. Suntem pe teren din această dimineață, utilajele sunt puține sau chiar inexistente pe anumite tronsoane.

Am întâlnit și utilaje care circulă fără material antiderapant, deci și acolo unde mașinile circulă, nu fac nimic. Am încercat să iau legătura cu proprietarul firmei, să îi sesizez că utilajele se plimbă fără să facă nimic, dar are telefonul închis. Așa ceva este nepermis!”, a declarat Sergiu Bîlcea.

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a spus că, în această iarnă, au fost transmise firmei de deszăpezire mai multe puncte de vedere oficiale, din partea instituției, prin care i se solicita intrarea în normalitate.

„Ultima oară le-am cerut, săptămâna trecută, în urma unei discuții cu primarul de la Târnova, să își întețească prezența pe teren. Nu constatăm că s-ar fi întâmplat, deci acest contract nu are de ce să mai meargă mai departe”, a declarat Cionca.

În cursul zilei de sâmbătă, mai mulți angajați ai Consiliului Județean au fost trimiși în județ pentru a constata felul în care sunt deszăpezite drumurile.

Președintele și vicepreședintele CJ Arad au mers împreună pe mai multe trasee, iar unii dintre directorii executivi și șefii de servicii au primit sarcina de a inspecta drumurile județene și felul cum se realizează deszăpezirea.

CITITI SI: Remeţan este nemulţumit de modul în care funcţionează deszăpezirea drumurilor judeţene

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.