Ziarul electronic al arădenilor

Cionca: Plăcuțe de înmatriculare reținute după controlul camioanelor pe drumurile județene

Direcția Tehnică – Investiții a Consiliului Județean Arad și Poliția Rutieră au efectuat un control de proporții pe drumurile județene, pentru verificarea camioanelor care circulă cu tonaj mai mare decât cel admis legal.

Au fost oprite în trafic 25 de camioane. Ca urmare a verificărilor, 3 plăcuțe de înmatriculare au fost reținute.

„Să explic foarte simplu: supratonajul distruge drumul. În câteva luni, un drum modernizat se umple de șanțuri și gropi, dacă pe acolo trec camioane prea grele. Un drum județean nu este autostradă, nu este nici măcar drum național, nu suportă o sarcină atât de mare. De asta facem controalele, să ne asigurăm că se circulă doar în condiții legale. Știm deja că unii șoferii se avertizează între ei pe stație să evită controlul.

Nicio problemă, vom permanentiza aceste verificări pe drumurile județene. Am avut în acest sens o discuție cu noul comandant al Poliției și am obținut acordul său pentru intensificarea controalelor. Vreau să fie foarte clar: scopul nostru nu este amendarea șoferilor, ci respectarea regulilor care duc la protejarea drumurilor județene.

Nu se poate ca, pe de o parte, Consiliul Județean să investească sute de milioane de euro, iar pe de altă parte să vină unii și să ne demonstreze că nu dau doi bani pe efortul nostru, fiindcă vor ei să câștige un ban în plus, indiferent de metode și de consecințe”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Anul trecut au fost aplicate aproximativ 600 de sancțiuni pentru nerespectarea tonajului pe drumurile județene.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.