Ziarul electronic al arădenilor

Cionca: „Banii din amenzile celor care distrug drumurile județene să fie folosiți pentru repararea daunelor”

Legea care reglementează amenzile acordate pentru depășirea tonajului pe drumurile județene este o lege proastă, pentru că banii colectați din amenzile celor care distrug drumurile nu pot fi folosiți pentru repararea pagubelor produse – este de părere președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Unii transportatori depășesc intenționat tonajul și distrug drumul, aproape fără niciun fel de consecințe.

Amenzile sunt aplicate de Consiliul Județean, dar ele merg în bugetul primăriilor comunale și, de cele mai multe ori, nu sunt încasate.

Deci, Consiliul Județean, care modernizează drumurile din fonduri proprii sau fonduri europene, face investiția, suferă paguba, dar nu este despăgubit și nu primește de la transportatori nici măcar banii de amenzi, să îi poată investi în reparații sau modernizări, acolo unde este cazul.

„În cazul drumurilor naționale nu funcționează același sistem. Acolo amenzile sunt încasate de administratorul drumului, spre deosebire de drumurile județene, unde banii din amenzi nu merg la Consiliul Județean. Asta deși noi cheltuim banii pentru investiție, noi cumpărăm cântarele cu care controlăm transportatorii, noi plătim salariile celor care realizează controlul și, în final, noi reparăm, din banii Consiliului Județean, drumurile distruse de transportatorii care nu respectă legea”, a completat Iustin Cionca.

Președintele Consiliului Județean Arad a solicitat tuturor președinților din vestul țării și Uniunii Naționale a Consiliilor Județene o poziție comună pe acest subiect.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.