Ziarul electronic al arădenilor

Cionca anunță: „Mai puțini directori la Aeroport. Și nu numai acolo“

IMG_4279Numărul persoanelor din conducerea Aeroportului Arad, dar și din conducerile altor instituții unde Consiliul Județean este acționar, va fi redus pentru eficientizarea activității.

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a anunțat că susține oportunitatea reducerii personalului de conducere de la Aeroport.

În ședința ordinară de joi a Consiliului Județean, pe ordinea de zi se află scăderea numărului de directori la Aeroportul Arad și externalizarea serviciului de securitate.

„Nu numai la Aeroport îmi propun să scad numărul personalului de conducere, ci și la alte instituții unde Consiliul Județean este acționar. Acolo unde legea ne permite, vom acționa, pentru eficientizarea activității instituțiilor noastre, fie că este nevoie de directori mai puțini, fie că sunt necesari mai mulți. Scopul meu nu este să concediem sau să angajăm, de dragul concedierilor sau angajărilor, ci să stimulăm performanța, la nevoie chiar punându-i în competiție pe oameni”, a declarat Iustin Cionca.

Conform CJ Arad, Aeroportul se află în prezent în evaluare.

Președintele Consiliului Județean Arad s-a întâlnit, miercuri, cu conducerea Aeroportului și a cerut un raport despre viziunea pe termen lung a celor care manageriază acest obiectiv.

„Din nefericire, traseul autostrăzii a afectat sistemul de balizaj și, implicit, cursele. De la 128.000 de pasageri cu câțiva ani în urmă, astăzi avem pe aeroport trafic aproape nul. S-a retras și WizzAir, cu acea cursă spre Milano. Lucrurile nu pot rămâne așa, Aeroportul are nevoie de o altă perspectivă. Primul meu obiectiv este să discutăm includerea Aeroportului nostru în masterplanul de transporturi al României.

Împreună cu cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean și cu parlamentarii de Arad, pe care îi voi invita să se implice în acest proiect, facem demersurile necesare. Prelungirea pistei, conform evaluărilor, ar costa aproximativ 6,5 milioane de euro, dar poate fi realizată din fonduri europene numai dacă suntem incluși în masterplan. Căutăm cele mai bune soluții, pentru că Aeroportul Internațional Arad este unul dintre marile noastre ofuri nerezolvate în timp”, a mai declarat Cionca.

De asemenea, tot miercuri a avut loc dezbaterea în comisiile Consiliului Județean a scăderii numărului de directori de la Aeroport, care va fi supusă votului în plen în ședința de joi.

Pe Aeroportul din Arad nu mai sunt curse regulate de pasageri de anul trecut, din luna aprilie, când compania Wizz Air la renunţat la operarea cursei pe ruta Arad-Bergamo, considerând-o nerentabilă.

Tot de anul trecut, operatorul cargo DHL și-a mutat activitatea de la Arad la Timișoara.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.