Ziarul electronic al arădenilor

Cionca: ,,Am alocat un procent de 59 la sută din bugetul județului pentru investiții”

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, face următoarea declarație de presă pe marginea bugetului Județului Arad pe anul 2019:

,,Bugetul pe anul 2019 al Consiliului Județean Arad este un buget orientat spre investiții și spre dezvoltare. Alocăm 59% din buget pentru investiții, respectiv pentru lucrări la drumurile județene, la Spitalul Județean, conservarea și promovarea patrimoniului cultural arădean, protecția împotriva dezastrelor, îmbunătățirea serviciilor către populație, asistență socială, turism. Rămânem consecvenți strategiei pe care ne-am asumat-o la începerea mandatului, de a moderniza și reabilita sute de kilometri de drum județean, de a face cele mai mari investiții în sistemul de sănătate publică din ultimii 40 de ani, de a ne aduce contribuția ca Aradul să fie un loc unde se vine, nu de unde se pleacă.

Faptul că alocăm sume atât de mari pentru investiții demonstrează că se lucrează mult și se lucrează bine în Consiliul Județean Arad, pentru arădeni.

Cofinanțăm 10 proiecte majore proprii cu finanțare europeană și 4 proiecte din fonduri europene pentru instituțiile subordonate. Asta înseamnă că Aradul nu așteaptă bunăvoința Guvernului de la București care s-a obișnuit să folosească județul nostru ca pe o pușculiță din care scoate bani. Am asistat în ultima perioadă la o campanie de-a dreptul cinică a PSD-ALDE și a mașinăriei de propagandă finanțată de aceste partide. Consiliul Județean Arad este acuzat că nu ar fi alocat câteva zeci de mii de euro pentru proiectele unor primării din județ.

Dar ce se întâmplă cu zecile de milioane de euro pe care Guvernul României, sprijinit de parlamentarii PSD-ALDE i-a confiscat de la arădeni?! Este vorba de banii pentru care arădenii fac naveta o oră sau chiar două ore în fiecare zi, pentru care se trezesc cu noaptea în cap pentru că nu acceptă statutul de asistați sociali și se duc să muncească, să prospere la nivel personal și al comunității și se trezesc la sfârșitul anului că banii pentru care au muncit nu rămân să finanțeze drumurile din comuna sau din județul lor, nu rămân să finanțeze modernizarea școlilor lor, nu rămân să finanțeze aparatura medicală și condițiile din spitalul lor județean.

Și sunt trimiși acești bani în județe unde oamenii nu au aceeași cultură a muncii ca arădenii și nu au același sentiment al responsabilității față de persoana lor, față de familia lor, față de comunitatea lor. Consiliul Județean Arad cofinanțează 189 de proiecte ale unor primării din județul Arad.

Sunt însă și primării care nu au venit la noi să își prezinte proiectele și să ne ceară să le fim parteneri. Și constatăm acum că îmboldiți de parlamentari care au votat împotriva Aradului la București în cele mai importante momente acești primari afișează banere despre Consiliul Județean Arad și despre PNL Arad. Eu îi invit să completeze mesajul de pe aceste banere și să scrie pe ele că Guvernul PSD a confiscat din banii arădenilor peste 60 de milioane de euro în 2 ani fără să îi intereseze nici de drumurile pe care circulăm, nici de spitalul în care ne tratăm, nici de condițiile în care trăiesc copiii noștri. Și culmea știți care e? Că unele dintre aceste primării PSD (Lipova, Pâncota, Chișineu Criș) au primit 0 lei de la Guvernul României, de la Guvernul PSD din cotele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetară. De asemenea, și primăriile Nădlac, Sebiș, Pecica, Ineu, Curtici și Sântana au primit 0 lei.

Revin însă și închei într-o notă pozitivă și constructivă. Consiliul Județean Arad s-a obișnuit să lucreze cu banii europeni. Suntem printre cele mai eficiente consilii județene din România la acest capitol! Continuăm să investim, să răspundem nevoilor arădenilor și faptul că suntem chiar luați în batjocură pentru asta nu ne deranjează, ci ne motivează.

Am constatat ca la nivelul unor parlamentari PSD-ALDE, al unor consilieri județeni PSD, există parcă o bucurie să spună că Cionca a pierdut proiecte din fonduri europene. Vreau să fie foarte clar. Nu am pierdut nici un proiect pe fonduri europene pe care ne-am propus să îl câștigăm. Am muncit foarte mult să depunem proiectele, iar rezultatele deja se văd. Iar aceste proiecte nu sunt proiectele lui Cionca, proiectele lui Bîlcea sau ale lui Cadar, ele sunt proiectele Aradului și ale arădenilor, pentru care eu pretind solidaritate din partea parlamentarilor și a consilierilor județeni”.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.