Ziarul electronic al arădenilor

Cioloş: „În România, foarte multă lume simte că e nevoie de schimbare“

ciolosMultă lume simte că e nevoie de schimbare în România, dar pentru ca aceasta să fie făcută este nevoie de curaj, le-a spus premierul Dacian Cioloş celor 200 de stagiari care participă la cea de-a patra ediţie a Programului Oficial de Internship al Guvernului.

„Trebuie să aveţi curajul experienţei acesteia şi în primul rând să nu vă lăsaţi dominaţi de pesimism, orice s-ar întâmpla şi orice aţi vedea în administraţia publică, pentru că (…) sunt multe lucruri care s-au schimbat, sunt multe lucruri care se vor schimba, dar care n-au cum să se schimbe doar modificând legi, dacă nu facem şi o infuzie de idei noi. (…) În primul rând, pot să vă spun că înveţi cel mai mult într-o administraţie care e în schimbare, care e în progres.

O administraţie care devine autosuficientă şi care are impresia că e perfectă poate să devină deja culmea birocraţiei, pentru că acolo nu mai poţi să evoluezi. (…) Eu cred că în România foarte multă lume simte că e nevoie de schimbare, dar pentru a face schimbare e nevoie de curaj, e nevoie de curaj în primul rând al celor care s-au aşezat pe un anumit grad de stabilitate şi de certitudine care vine din trecut”, a declarat premierul Cioloş la deschiderea Programului Oficial de Internship al Guvernului României, ediţia 2016, organizată la Biblioteca Naţională a României.

Acesta a precizat că participarea la procesul de transformare din administraţie le va schimba viaţa stagiarilor.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.