Ziarul electronic al arădenilor

Cioloş: În administraţie sunt oameni care se dedau la mici acte de corupţie

ciolos_2Premierul Dacian Cioloş consideră că lupta împotriva corupţiei este unul dintre elementele de schimbare care trebuie să aibă loc, arătând că „sunt oameni care se dedau la mici acte de corupţie, să mai ia un ban atunci când sunt în administraţie în loc să furnizeze un serviciu unui cetăţean corect“.

„Trebuie schimbate doar lucrurile care sunt gripate, care, din diferite motive, nu funcţionează şi, în primul rând, trebuie să ne schimbăm pe noi înşine. Cred că asta e cea mai importantă schimbare care trebuie să aibă loc în România în perioada următoare. Lupta împotriva corupţiei este unul dintre elementele de schimbare care trebuie să aibă loc.

După părerea mea, ca să vorbim de administraţie, care e în directa responsabilitate a Guvernului sau a palatului guvernamental, acolo cred că sunt două lucruri care trebuie să se schimbe: să demonstrăm că nu mai merge şi aşa, în sensul că e nevoie de oameni competenţi şi e nevoie de dispozitive care să nu mai permită corupţia, chiar mica corupţie“, a afirmat Dacian Cioloş la Radio România Actualităţi.

El a spus că sunt oameni care se dedau la mici acte de corupţie şi este important ca „lucrurile să fie făcute altfel“.

„Cred că, dacă reuşim să eliminăm mentalitatea asta că prin corupţie putem să compensăm alte neajunsuri, pentru că, să fim sinceri, sunt oameni care se dedau la mici acte de corupţie, să mai ia un ban atunci când sunt în administraţie şi, în loc să furnizeze un serviciu unui cetăţean corect, pentru că e plătit corect, o face aşteptând doar un plic.

Deci, cred că e important să fie clar că lucrurile ar trebui făcute altfel, pentru că asta înseamnă serviciul public şi, pe de altă parte, e nevoie şi de competenţă. Dacă punem oameni doar pentru că îi cunoaştem, şi nu şi pentru că sunt competenţi, atunci ajungem la astfel de situaţii“, a adăugat Cioloş.

Prim-ministrul a arătat că trebuie făcute în administraţie „evaluări în sens european, evaluări în sens corect, pur şi simplu“, subliniind că, dacă se ajunge la concluzia că unii nu sunt pregătiţi pe anumite domenii, nu înseamnă că trebuie daţi afară.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.