Ziarul electronic al arădenilor

Ciolacu: La şefia PSD Arad ar trebui un preşedinte interimar, Căprar fiind inculpat într-un dosar

Marcel Ciolacu a declarat că Dorel Căprar îşi doreşte să candideze din nou pentru şefia PSD Arad, însă la această filială ar trebui numit un preşedinte interimar, deoarece Căprar este inculpat în dosarul şpăgilor şi ar trebui să îşi rezolve problemele.

 „I-am transmis domnului Căprar că îi recomand să amâne conferinţa, urmând ca în cadrul Comitetului Executiv să luăm o decizie cât mai înţeleaptă în ceea ce priveşte organizaţia de la Arad, unde s-au întâmplat suficiente lucruri ca să mai trebuiască şi această dispută dusă în spaţiul public. PSD nu e printre favoriţii Aradului. El este actualul preşedinte, îşi doteşte să candideze încă o dată, dar trebuie să ţinem cont de anumite lucruri care s-au întâmplat. Acolo trebuie avută o discuţie. La un moment dat ajunsesem la concluzia de a numi un interimar până se lămuresc lucrurile în justiţie”, a spus Marcel Ciolacu, joi, la „Gândurile lui Cristoiu.

Liderul PSD a precizat că Dorel Căprar „vrea să schimbe regulile în timpul jocului” şi să aducă mai mulţi oameni la conferinţele extraordinare, deşi statutul nu îi permite.

„La Arad este o discuţie. Eu am trimis o adresă astăzi. A doua adresă. E o procedură specială pentru conferinţele extraordinare, nu se merge pe sistemul de a pleca de jos de la fiecare comună care îşi alege o delegaţie. Statutul prevede că la conferinţele extraordinare se prezintă primarii, preşedinţii de organizaţii, viceprimarii, comitetul executiv judeţean şi cele două comisii de integritate. Este un număr limitat. Nu sunt adunări cu sute de oameni, ca la conferinţele ordinare. După alegeri PSD trebuie să intre în conferinţe ordinare. La Arad s-a încercat schimbarea regulilor în timpul jocului. Să se aducă mai mulţi oameni la conferinţă, spunând că e mai democratic dacă sunt mai mulţi. Statutul trebuie respectat. Este o dispută între domnul Căprar şi domnul Fifor”, a subliniat Ciolacu.

Dorel Căprar, lider al filialei Arad, a fost chemat la DNA în luna decembrie pentru a fi informat că are calitatea de inculpat în dosarul şpăgilor.

Deputatul este acuzat de 12 infracţiuni de folosire a influenţei sau autorităţii.

sursa: Mediafax

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.