Ziarul electronic al arădenilor

Ciobanii au protestat la Macea. Au rămas fără pășune

fotoCrescătorii de oi din Macea au protestat, miercuri, în fața Primăriei comunei, și au acuzat conducerea locală că a înstrăinat ilegal pășunea, astfel că nu mai au unde să ducă animalele.

La protest au fost aduse câteva remorci încărcate cu oi, iar crescătorii au cerut intervenția inspectorilor APIA și a procurorilor DNA.

„Avem un necaz mare aici la Macea, s-a vândut toată păsunea, iar noul proprietar a zis că o ară. Există o lege a pășunilor care spune clar că ce-a fost păsune până în 2007, pășune să rămână. De ce nu se respectă legea? Nimeni nu ne ține apărarea și nu se respectă legea. Noi unde să mergem cu oile, în fața Primăriei?“, a spus unul dintre protestatari.

Crescătorii de oi au susținut că aproximativ 100 de hectare de pășune au fost arate deja.

„Să ne dea în altă parte pământ. Noi suntem niște amărâți de oameni și am ajuns cerșetori la tovarășul primar, care, în ziua de azi, când l-am anunțat că o să protestăm, ca un laș a fugit. Zice că e în străinătate, dar nu știm asta. O zis că e în Franța, dar cred că doarme la umbra nucului. Primarul a dat pășunea la afaceriști, care spală bani cu ea“, a spus un alt crescător de oi din Macea.

Crescătorii de oi care au protestat în centrul comunei Macea au cerut intervenția inspectorilor APIA, dar și a procurorilor DNA, pentru a verifica legalitatea tranzacției cu respectiva pășune.

„Dacă nu se rezolvă doleanțele noastre o să venim la Primărie cu miile de oi pe care le avem. În comuna Macea și în satul Sânmartin sunt peste 5.000 de oi“. Le ducem în grădină la primar să le hrănim“, au spus crescătorii de oi.

Unii reprezentanți ai Primăriei din Macea au spus că investitorii străini nu au voie să schimbe destinația terenului, iar dacă acest lucru se va întâmpla, vor fi acționați în instanță.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.