Ziarul electronic al arădenilor

Cinematograful din Grădiște a devenit un punct de atracție în municipiul Arad

Aproximativ 600 de persoane au participat la evenimentele organizate la Cinematograful din Grădiște, în luna martie, după ce Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad au decis diversificarea ofertei culturale la cinematografele din cartiere.

Astfel, în luna martie, în sala de 120 de locuri de la Cinematograful din Grădiște, pe lângă tradiționala proiecție de film pentru copii a fost prezentantă, în premieră, o piesă de teatru de păpuși.

Totodată, în luna martie, s-a desfășurat un eveniment în premieră „Filme în concert“ (foto)– un concert de muzică din filme cu cvartetul Adagio în timpul căruia au fost proiectate, pe ecran, imagini din filme celebre.

La piesa de teatru de păpuși „Pădurea fermecată“ au participat 240 de spectatori, organizându-se două reprezentanții datorită numărului mare de persoane care au dorit să vadă acest spectacol.

La evenimentul „Filme în concert“ sala a fost plină iar numărul mare de cereri i-a determinat pe organizatori să ia în calcul reprogramarea evenimentului.

La proiecția de film pentru copii „Coconut, micul dragon“ au participat 200 de persoane, de asemenea, fiind organizate două proiecții pentru a răspunde numărului mare de cereri din partea spectatorilor.

Evenimentele cultural artistice vor continua la Cinematograful din Grădiște și în luna aprilie, când vor putea fi urmărite un spectacol de teatru de păpuși, un film pentru copii și va fi lansat un program de filme artistice.

În anul 2018, la Cinematograful din Grădiște au fost organizate, lunar, doar proiecții de filme pentru copii, la care au participat 1.793 spectatori.

Construit în anii 1920-1930, Cinematograful din cartierul Grădiște a fost cunoscut ca Cinematograful CFR, fiind închis în anul 1990 de RADEF România.

Clădirea cinematografului a fost preluată de Primăria Municipiului Arad în anul 2011, iar în 2016 în urma unui proiect de investiții, cinematograful a fost modernizat și dotat cu aparatură performantă.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Municipal de Cultură Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.