Ziarul electronic al arădenilor

Cine trebuie să scoată apa din pasajul inundat de pe Voinicilor

pasajResponsabilitatea a ceea ce se întâmplă la pasajul de pe strada Voinicilor din cartierul Micălaca aparţine Companiei de Apă, ea fiind cea care trebuie să reacţioneze imediat după ce se inundă pasajul, a declarat, marți, primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

Primarul Falcă s-a arătat nemulțumit de faptul că populația critică administrația locală pentru inundațiile de la pasajul rutier din Micălaca, afirmând că municipalitatea nu are nici o posibilitate de a interveni atunci când, în urma ploilor, se produc inundații în zonă.

Gheorghe Falcă a spus că a cerut Companiei de Apă Arad să intervină, „urgent“ la pasajul din zona Voinicilor, pentru a fi evitate inundațiile din timpul ploilor.

„Am avut o şedinţă tehnică în această dimineaţă (marţi – n.r.) cu reprezentanţii Companiei de Apă, pe tema inundaţiilor de la pasajul de pe strada Voinicilor. Responsabilitatea a ceea ce se întâmplă la pasajul de pe strada Voinicilor aparţine Companiei de Apă, şi tot Compania de Apă trebuie să fie cea care reacţionează imediat după ce se inundă pasajul. Cei de la Compania de Apă recunosc că este responsabilitatea lor“, a declarat Gheorghe Falcă.

Primarul a mai afirmat că au fost racordată canalizarea menajeră din Vladimirescu la canalizarea din municipiul Arad, care nu face față în timpul ploilor. „Compania de Apă a racordat rețeaua de canalizare menajeră din Vladimirescu la canalizarea municipiului Arad, fără să fie distribuită pe zone“, a spus Falcă.

Primarul a mai afirmat că a cerut Companiei de Apă rezolvarea situaţiei.

„Consiliul Judeţean trebuia să le ceară remedierea situaţiei. Nefăcând acest lucru, am cerut Companiei de Apă să ne prezinte, în termen de o săptămână, soluţiile tehnice, iar în două luni să se facă o intervenţie la nivelul infrastructurii pentru redirijarea canalizării menajere şi pentru verificarea pompelor. Acum, în zonă, se lucrează la decolmatarea canalizării pluviale, fapt care trebuia să fie realizat în primăvară. Cei trei factori, respectiv racordarea canalizării din Vladimirescu la reţeaua municipiului, numărul insuficient de pompe şi nedecolmatarea pluvialului au făcut ca, la o ploaie ca cea de zilele trecute, să avem imaginea pe care am avut-o”, a declarat Falcă.

Primarul a făcut publică și intenţia municipalităţii de a intra în acţionariatul Companiei de Apă.

„Voi propune Consiliului Judeţean ca şi municipalitatea să intre acţionar la Compania de Apă, ca cetăţenii Aradului să fie parte a ceea ce se întâmplă în oraş, pentru că municipiul are cele mai multe conducte, municipiul are cele mai multe investiţii şi, totuşi, Aradul nu contează în ceea ce înseamnă administrarea acestor conducte”, a mai declarat Gheorghe Falcă.

Pasajul rutier din cartierul Micalaca zona 300 a fost inundat din nou, sâmbătă, după o ploaie.

Această nouă inundație a stârnit iar critici din partea șoferilor, și nu numai, care acuză autoritățile că nu intervin pentru soluționarea problemelor care apar la acest pasaj, la fiecare ploaie.

Deoarece reţeaua de canalizare nu face faţă, pasajul se inundă la fiecare ploaie.

CITITI SI: Fotografia zilei: Pasaj inundat, din nou

comentarii

One Comment

 • IO

  Pasajul Micalaca este inundat mereu – Primaria nu raspunde;
  In fata Primariei s-a format o parcare absolut idioata si neautorizata care impiedica circulatia tramvaielor – la urma urmei da peste cap transportul in comun al LOCUITORILOR ARADULUI – Primaria nu raspunde.
  In oras nu mai exista stadioane iar UTA trebuie sa joace la Pecica – Primaria nu raspunde.
  Ce face Primaria?
  Ilumineaza “arhitectonic” Podul Traian.Si viseaza la fintini arteziene pe Mures.Halal!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.