Ziarul electronic al arădenilor

Cine a cumpărat castelul Salbek de la Petriș. VEZI prețul

Castelul Salbek din comuna arădeană Petriș, construit între anii 1800-1850, a fost vândut.

Castelul nobiliar Salbek şi domeniul de 17 hectare au fost cumpărate de Fundaţia Botnar, tranzacţia fiind finalizată printr-un concurs de oferte, cu un preţ aproape dublu faţă de cel de pornire, de 350.000 de euro, a declarat reprezentantul Artmark Historical Estate pentru News.ro.

„A fost un concurs de oferte și cel care a oferit mai mult nu a dorit ca prețul să fie făcut public. Pe site-ul Artmark Historical Estate castelul a avut un preț de pornire de 350.000 de euro și s-a vândut cu aproape dublul acestuia”, a declarat reprezentantul Artmark pentru News.ro.

Construcția se află la 19 km față de Castelul Regal de la Săvârșin și la 106 km față de Arad.

Castelul, care a fost construit între anii 1800 și 1850, este clasat monument istoric de valoare națională și universală, clasa A. Are 24 de camere și mai multe construcții anexe. Suprafața terenului este de 16,73 hectare, iar cea construită de 983 metri pătrați, cu o amprentă la sol de 450 m2.

Potrivit Artmark, lucrările la castel au fost finalizate după 1811, atunci când a fost supraetajat de către Von Matei Salbek. Noul aspect este diferit față de cel vechi care era sub formă de cetate.

Construcția este din cărămidă arsă, cu planșee drepte având pardoseli din parchet în formă romboidală, dușumele de scândură și ciment.

UPDATE

Castelul nobiliar Salbek, din comuna arădeană Petriş, care a fost cumpărat recent de o companie din Londra, ar urma să fie restaurat cu fonduri europene pentru a fi transformat în hotel şi sediu de fundaţie, conform autorităţilor locale. Noii proprietari ar lucra la proiect cu specialişti care au participat la restaurarea unor imobile din satul transilvănean Viscri, unde Prinţul Charles vine în vacanţe. Primăriţa din comună compară clădirea cu reşedinţa preşedintelui SUA, Casa Albă, şi a postat pe Facebook imagini cu ambele imobile pentru a putea fi observate asemănările.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.