Ziarul electronic al arădenilor

Cinci tramvaie Imperio în circulație. Urmează al șaselea

imperio1Un nou tramvai „Imperio“ a fost pus în circulație, zilele trecute, astfel că numărul garniturilor de acest tip care rulează în Arad a ajuns la cinci, cel de-al șaselea urmând să fie livrat Companiei de Transport Public în perioada următoare.

Cele șase tramvaie „Imperio“ fac parte din contractul prin care municipalitatea a achiziționat șase tramvaie „Imperio“, realizate la Fabrica de Tramvaie din cadrul SC Astra Vagoane Călători SA din Arad. Valoarea constractului de achiziție a celor șase tramvaie este de 8,3 milioane de euro.

Contractul de achiziţie a celor şase tramvaie „Imperio“, realizate sub licenţă Siemens, la SC Astra Vagoane Călători Arad SA, a fost parafat de Primăria municipiului Arad, anul trecut în luna 13 iunie.

Primele două tramvaie Imperio, achiziționate de Primăria Arad, au început să circule în municipiu, în data de 30 octombrie 2014, prima cursă fiind de la Depoul UTA, până în Aradul Nou şi retur, pasageri fiind autorităţi locale, reprezentanţi ai mass-media, dar şi călători aflați în stații.

Alte două garnituri au fost puse în circulație anul acesta, în luna februarie.

Cel de-al cincilea tramvai „Imperio“ a fost pus în circulație zilele trecute, urmând ca, săptămâna viitoare, să fie pus în circulație și cel de-al șaselea tramvai achiziționat de Primăria Arad.

Cele cinci tramvaie „Imperio“ circulă doar pe linia 3, respectiv pe traseul Făt-Frumos – Centru – Gara Aradul Nou.

„Fabrica de Tramvaie a livrat la termen toate cele şase garnituri, conform contractului, primele două fiind predate chiar înainte de termenul stabilit”, a precizat Petru Cuvineanu, director tehnic al CTP Arad.

Cele șase tramvaie au fost achiziționate în cadrul programului de modernizare a transportului public derulat cu asistența financiară a BERD, Aradul fiind primul oraș în care tramvaiele Imperio au circulat.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a spus că municipalitatea intenţionează să acceseze fonduri europene pentru a mai achiziţiona tramvaie noi.

Tramvaiele „Imperio“ care circulă prin Arad  sunt particularizate pentru ecartamentul de tip îngust existent în acest oraș.

O garnitură are 27 metri lungime, circulă cu o viteză de 70 km la oră, are 40 de locuri pe scaune şi 160 de locuri în picioare.

Totodată, tramvaiele au sisteme electronice de afişaj, sisteme e-tiketing şi sisteme de supraveghere video.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.