Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Cinci cetățeni maghiari s-au rătăcit între Moneasa și Ștei

Cinci cetățeni maghiari, între care doi copii, s-au rătăcit și sunt căutați de autorități.

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, cele cinci persoane, trei adulți și doi copii, s-au rătăcit, vineri după-masă, între localitățile Moneasa din județul Arad și Ștei din județul Bihor.

La ora transmiterii acestei știri, cele cinci persoane sunt căutate de autorități.

UPDATE

Cei cinci turişti din Ungaria au fost salvaţi, după două ore de căutări, de forţele de intervenţie. Turiştii urmau să meargă la Arieşeni, însă au greşit direcţia şi au ajuns pe un drum închis, unde li s-a stricat maşina.

Maghiarii au spus că, după ce au abandonat maşina, au întâlnit un indicator pe care l-au urmat. Însă, acel indicator nu era unul rutier, ci unul turistic, care îi trimitea către un canton din interiorul pădurii.

Maghiarii au fost găsiţi de salvamontiştii din judeţul Bihor, pe drumul care ducea spre cantonul din pădure. Cei cinci au fost găsiţi la 10 kilometri de localitatea Şuştiu şi 15 kilometri de Moneasa.

„Faptul că au transmis că au găsit indicatorul ne-a ajutat foarte mult”, a declarat George Pleşca, purtător de cuvânt al ISU Arad.

Din judeţul Arad au plecat în misiunea de căutare zece subofiţeri şi un ofiţer, maşini de teren, dar şi o şenilată. La acţiune s-au alăturat jandarmi, salvamontişti şi pădurari.

„Veneau de la Moneasa şi se pare că voiau să ajungă la Arieşeni. Şi undeva între localităţile Moneasa şi Briheni, în zona Văratec, s-au rătăcit pe un drum forestier. Aşa i-a dus GPS-ul şi i-a rătăcit. Au abandonat maşina şi au luat-o pe jos. Între timp s-au întâlnit cu un muncitor care lucra pe un utilaj de lemne şi i-a îndrumat să meargă înapoi că nu erau pe direcţia bună. Noi am luat legătura cu cel de pe utilaj, am sunat un pompier de la Ştei. Salvamontul a ajuns primii la ei şi sunt salvaţi“ a declarat col. Alin Nemeş, împuternicit la comanda ISU Crişana.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.