Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE: Chirurg de la o clinică privată, acuzat de malpraxis

medicUn medic chirurg de la o clinică privată din Arad este acuzat de malpraxis, după ce o femeie a murit în urma unei operații de micșorare a stomacului.

Familia victimei intenționează să depună o plângere penală, susținând că medicul le-a dat asigurări că operația nu prezintă niciun fel de riscuri, informează Digi24.

Femeia, în vârstă de 44 de ani, a plătit 3.500 de euro pentru intervenţia chirugicală. Ea lucra în Germania, unde îngrijea bătrâni.

„A decis să îşi facă micşorare de stomac pentru că doctorul tot timpul o asigura că operaţia o să fie cu succes şi nu sunt riscuri”, a declarat verișoara femeii.

Astfel, ea a fost operată la o clinică privată din Arad, fiind externată la două zile de la intervenție. După aceea, ea a început să se simtă rău, astfel că a fost dusă la Spitalul Judeţean din Sibiu, în stare foarte gravă.

Potrivit șefului UPU,  doctorul Constantin Roșca, pacienta a ajuns la spital „cu o stare de peritonită secundară unei rezecţii gastrice efectate în acel spital. S-a impus o internare de urgenţă pe secţia chirurgicală, pentru a fi reevaluată, reinterveni chirugical şi continua tratamentul”.

După ce starea de sănătate a femeii s-a înrăutățit, ea a fost internată la Terapie Intensivă, pentru o perioadă de două săptămâni, după care a decedat.

Pe de altă parte, medicul care a operat-o susține că pacienta a refuzat să vină la control.

„O complicaţie este posibil să fi apărut. Am sunat-o de mai multe ori atât pe dânsa cât şi pe familie, exprimându-mi îngrijorarea că pacienta trebuie să revină în serviciul nostru pentru a fi diagnosticată şi ajutată. A refuzat ajutorul nostru şi s-a prezentat în urgenţă la un alt spital”, a spus medicul chirurg Viorel Dejeu, citat de Digi24.

Familia pacientei este hotărâtă să depună plângere penală împotriva medicului chirurg din Arad.

UPDATE

Colegiul Medicilor Arad a început o anchetă în cazul unei femei din Sibiu în vârstă de 45 de ani, care a murit după o operaţie de reducere a stomacului făcută la o clinică privată din Arad, familia acesteia acuzând medicul care a făcut intervenţia de malpraxis.

„Noi, Colegiul Medicilor din Arad ne-am sesizat şi, în urma unei cercetări preliminare, am constatat că este vorba despre un medic din judeţul Bihor, care vine şi face aceste intervenţii la clinica din Arad, urmând ca în acest caz să sesizăm Colegiul Medicilor din Bihor şi să furnizăm toate informaţiile pentru ancheta Colegiului Medicilor de acolo.

Medicul opera legal, era anunţat în Arad că face intervenţii de acest gen, era anunţat la noi, la Colegiul Medicilor Arad, doar că este membru al Colegiului din Oradea”, a declarat, pentru Mediafax, preşedintele Colegiului Medicilor din Arad, medicul Titus Ududec.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.