Ziarul electronic al arădenilor

Centrul comercial Armonia, transformat în Log Center Arad

armo1Centrul comercial Armonia din Arad, a cărui activitate a fost oprită în urmă cu trei ani, va fi transformat în parc logistic și industrial.

Armonia Center a fost inaugurat în anul 2008 și a fost închis iulie 2012, când cei de la Immofinanz Group, proprietarul centrului, au anunțat reconversia sit-ului într-o altă destinație comercială, ca urmare a „contextului economic actual“.

Reprezentanții Immofinanz Group au anunțat că lucrările de transformare a centrului comercial au început, „în ideea adaptării sale pentru noua destinaţie: spaţiu logistic şi industrial“.

Conform unui proiect de hotărâre, care a fost afişat, în aceste zile, la transparenţă decizională la sediul Primăriei Arad, se are în vedere reconversia spaţiilor comerciale în spaţii pentru logistică, depozitare şi industrie nepoluantă.

În documentele afișate la transparență se arată că vor fi amenajate spaţii pentru industrie nepoluantă, fabricare cablaje auto, semiprefabricate auto, respectiv parc logistic, depozite pentru produse finite, respectiv marfă ambalată.

„Clădirea care adăposteşte în prezent Bricostore va rămâne în continuare cu funcţiunea de comerţ“, se menționează în documentație.

„În cadrul investiţiei se propune reconversia Centrului comercial Armonia din spaţii comerciale, depozitare şi servicii, în spaţii pentru logistică, depozitare şi industrie nepoluantă – «Log Center Arad». Lucrările propuse pentru realizarea spaţiilor pentru logistică, depozitare şi industrie nepoluantă nu vor modifica structura de rezistenţă a clădirii. Această activitate are şi o utilitate socială prin crearea de noi locuri de muncă”, se arată în proiectul de hotărâre care a fost afişat la transparenţă decizională.

Noua destinaţie a centrului comercial este susţinută de faptul că Centrul „Armonia“ este amplasat pe una din cele mai importante șosele cu acces către Arad, drumul european E68 care face legătura între Szeged (Ungaria) şi Braşov, şi va fi conectat la autostrada Szeged – Arad – Timişoara – Sibiu.

Până la data de 9 septembrie, la Registratura Primăriei Municipiului Arad, cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind aceste documente.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.