Ziarul electronic al arădenilor

Centru medical de lux pentru bătrâni şi bolnavii de Alzheimer, la Vladimirescu

Un centru pentru vârstnici, îngrijiri paleative şi pentru bolnavii de Alzheimer a fost inaugurat, joi, în localitatea Vladimirescu, în urma unei investiţii private de 2,5 milioane de euro.

Investiţia aparţine Centrului medical „Laser System“. „Centrul medical Laser System a reuşit în cei zece ani de activitate în sistemul privat arădean să se impună prin serviciile oferite într-o policlinică, un laborator de analize medicale certificat european, un spital şi o maternitate”, a spus Ionela Lazăr, purtător de cuvânt al centrului medical.

Centrul pentru vârstnici, îngrijiri paleative şi pentru bolnavii de Alzheimer este situat în localitatea Vladimirescu şi are o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi, din care suprafaţa construită este de 2.067 metri pătraţi.

Centrul este modulat pe trei pavilioane, unul pentru îngrijiri paleative, unul pentru bolnavii de Alzheimer şi unul pentru persoane vârstnice. Capacitatea totală este de 60 de locuri, repartizate în 12 saloane single şi 24 de saloane cu două paturi. Denumirile pavilioanelor au fost alese după numele unor persoane din Vechiul Testament, Noul Testament şi Coran.

Tarifele practicate la acest centru diferă în funcţie de pachetele de servicii medicale acordate şi tipul de cazare şi încep de la 500 de euro pe lună, de persoană.

Centrul de îngrijire oferă asistenţă medicală continuă, pentru vârstnici, persoane cu sechele post AVC (pareze), afecţiuni reumatismale degenerative, stări post-traumatice şi postoperatorii şi alte afecţiuni care generează şi întreţin deficitul motor, la fel şi pentru boli paleative.

Pacienţi beneficiază de camere climatizate, dotate cu mobilier modern adaptat nevoilor speciale ale bolnavilor, baie individuală, televizoare LCD, acces la servicii medicale, fizioterapie, kinetoterapie – utilată cu aparatură ultraperformantă, saună, jacuzzi.

Oficialii Centrului medical Laser System au anunţat că în anii următori vor dezvolta un nou proiect, primul centru privat din ţară de radioterapie, care va fi deschis în judeţul Arad.

Centrul medical Laser System Arad este o afacere a medicului irakian Serzad Asad, care s-a stabilit, în urmă cu zece ani la Arad.

comentarii

5 Comments

 • Am fost acolo…….! tariful mai mare decat s-a stabilit telefonic
  -in fisa scria ca intr-o anumita data la internare i s-a facut baie pacientei si nu i s-a facut! Dupa o dicutie cu infirmiera aceasta a recunoscut ca a trecut fictiv baia urmand sa-i faca atunci…
  -nu a fost data cu unguent cand a solicitat deoarece mi-au spus ca nu e treaba lor doar a celor de la terapie, cei de la terapie veneau doar lunea pt.ca e sambata
  -am fost sa platesc o suma si mi s-a cerut alta pt ca patru zile intram pe privat cica….si alte 14 pe recuperare…..?
  …….toate astea in 4 zile de la internare… sa nu imi amitesc de infirmiera cu telefonul mereu in mana.
  PACAT….credeam ca e altceva in Romania

  • Pacient

   Puteti sa-mi spuneti cat costa spitalizarea in regim privat? si ce ofera pentru acesti bani? M-ar mai interesa cate mese primesc pacientii?
   Va multumesc anticipat pt.raspuns.

   • Fost Pacient

    Costa cat vor ei! Cica ar fi 100 de lei pe zi ..dar nu e! E curat si mancarea e buna si destula, de 3 ori pe zi,
    DAR, pacientii sunt sedati sa nu faca probleme, sa stea in pat sa nu deranjeze…e pacat ca au dotari dar isi bat joc de cei internati, nu de toti, bineinteles. Centrul de ingrijire Altzheimer cu supraveghere 24/7 inseamna SEDARE pana pacientul este o leguma, din pacate!

 • Anonim

  Efectiv nu îmi vine sa cred cum va bateți joc de pacienții bolnavi și in vârsta. Nu mi se pare normal sa nu ii puteți supraveghea și sa ii lăsați sa cada sa se lovească sa isi spargă fata. Nu recomand nimănui sa își cazeze persoanele dragi in acest loc.

  • Cătălina

   Și uite așa face Arabul (patron) avere, sa comentat mai sus ca ii mâncarea bună.. Povesti, crenvurști cei mai ieftini, deserturi cele mai ieftine, zarzavaturi pt ciorbe la sac congelate… Lux. am fost cazat acolo cu cineva, eu aparținător.. Dezastru. 2 infirmiere la 38 de bolnavi. Automat sedati și plătești 8000 de lei pe luna plus pampers și medicație. Ce kinetoterapie, psiholog povești

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.