Ziarul electronic al arădenilor

Centrele de informare turistică din județ stau închise

centru-turisticCâteva milioane de euro, fonduri europene, au fost investite în judeţul Arad, în centre de informare turistică amenajate în mai multe localităţi, multe fiind construite în zone greu accesibile pentru turişti sau fără prea multe obiective turistice.

Centrele de informare turistică au toate dotările necesare: de la angajaţi, mobilier şi calculatoare noi până la hărţi digitale, iar construirea fiecărui centru a costat între 180.000 şi 200.000 de euro.

În comuna Şiria, centrul de vizitare turistică are o formă ce aminteşte de piramide, iar primarul Valentin Bot spune că a mutat angajatele centrului de turism la primărie pentru a nu avea cheltuieli cu căldura.

Localnicii însă îl contrazic pe primar şi spun că de anul trecut nu au mai văzut pe nimeni pe la centrul care se află în satul Galşa. Comuna Şiria are pontenţial turistic, acolo existând ruinele unei cetăţi, dar şi două muzee.

Comuna Păuliş este în Podogoria Aradului, are ca atracţii turistice un muzeu şi celebrul Monumentul al Eroilor de la marginea DN7, iar primăria ar vrea să înfiinţeze în centrul turistic şi un dispensar medical.

În comuna Vladimirescu, aflată chiar lângă municipiul Arad, centrul pentru de informare turistică e construit între în mijlocul unui cartier rezidenţial nou şi nici măcar localnicii nu au auzit de el, cu atât mai puţin turiştii. După trecerea perioadei de 5 ani în care trebuie să-i păstreze destinaţia, autorităţile locale iau în calcul posibilitatea să amenajeze o grădiniţă în locul centrului turistic.

În judeţul Arad există peste 30 de centre de informare turistică.16 dintre acestea au fost construite la sate.

sursa: Mediafax

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.