Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Cea mai mare pensie specială din România: 77.000 de lei

Cea mai mare pensie specială din România este de 77.000 de lei și aparţine unui fost comandant de penitenciar în perioada comunistă, susține deputatul Florin Roman.

„Cea mai nesimţită pensie specială din România este în prezent de 77.000 de lei, pensia unui fost comandant magistrat de penitenciar în perioada comunistă. În 2017, această pensie era de 33.400 de lei. Astăzi, ea a ajuns la 77.000 de lei. Îi rog pe cei care nu vor să vadă adevărul să încerce măcar să urmărească cifre. Şi, pentru ca să nu existe niciun dubiu că iniţiatorii şi părinţii pensiilor speciale, cei de la PSD, vor astăzi altceva, vreau să precizez că sunt nouă legi speciale care reglementează pensii speciale“, a declarat Roman, marți, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea proiectului de eliminare a pensiilor speciale.

El i-a invitat pe colegii deputaţi să „rupă frăţia cu pensiile speciale“ şi să-şi întoarcă faţa către români.

Camera Deputaţilor a început, marţi, în sesiune extraordinară, dezbaterile asupra proiectului privind eliminarea pensiilor speciale.

UPDATE

Legea de eliminare a pensiilor speciale a fost adoptată marţi, de Camera Deputaţilor, cu 247 de voturi „pentru”, 21 de abţineri, vizaţi fiind, printre alţii, parlamentarii, judecătorii şi procurorii, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţiştii, funcţionarii publici cu statul special, funcţionariI publici parlamentari.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.