Ziarul electronic al arădenilor

Cea mai mare coproducţie teatrală dedicată Centenarului, pe scena Teatrului Clasic „Ioan Slavici“

Spectacolul de teatru „Ne ştim de 100 de ani“, proiect finanţat de Ministerul Culturii şi Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), va putea fi urmărit la Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ din Arad, în prima zi a lunii noiembrie.

Spectacolul va avea premiera la Râmnicu Vâlcea în 6 şi 7 octombrie, a declarat regizorul Şerban Iordănescu.

Spectacolul este o coproducţie a patru teatre din ţară – Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea, Teatru de Vest din Reşiţa şi Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ din Arad – şi abordează, într-o viziune modernă, tema Centenarului.

„Este un proiect de anvergură, rezultat al unei colaborări fără precedent în România. Sunt patru teatre din patru regiuni istorice pe care nu le-am ales întâmplător. Mi-am dorit să lucrez cu teatre mici din ţară şi nu cu teatre naţionale pentru că stilul lor este diferit. Am încercat să unim aceste provincii istorice, însă să nu vă aşteptaţi la un spectacol de reconstituire istorică. Nu o să vedeţi ceva în genul filmelor lui Sergiu Nicolăescu. Este o abordare contemporană, din care nu lipsesc umorul critic sau abordările teatrale inovatoare“, a precizat regizorul Şerban Iordănescu.

Textul după care s-a realizat spectacolul este scris de Vlad Tăuşance şi Vera Ion.

Din distribuţie fac parte opt actori, câte doi de la fiecare teatru implicat în proiect. Scenografia aparţine Dorotheei Iordănescu, iar coregrafia este semnată de Lorette Enache.

După spectacolele de sâmbătă, 6 octombrie, şi duminică, 7 octombrie, de la Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea, producţia teatrală „Ne ştim de 100 de ani“ se va juca şi la Arad, pe 1 noiembrie, la Reşiţa, pe 10 şi 11 noiembrie, iar pe 17 şi 18 noiembrie va fi prezentată publicului din Piatra Neamţ.

Pe 3 şi 4 decembrie, spectacolul va avea şi o prezentare de gală la Teatrul Bulandra din Bucureşti, urmând ca, de anul viitor, să fie inclus şi în cadrul turneelor internaţionale organizate de Institutul Cultural Român.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.