Ziarul electronic al arădenilor

Ce vă recomandă polițiștii pentru minivacanţa de 1 mai

politiaAproximativ 500 de poliţişti din cadrul IPJ Arad vor acţiona, în perioada 30 aprilie – 3 mai, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor curente necesare asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zonele de agrement şi în care se desfăşoară manifestări publice.

„Poliţiştii arădeni vor fi la datorie de 1 Mai. Din dispoziţia şefului Poliţiei Române, efectivele de poliţie au fost suplimentate la nivel naţional. Poliţiştii vor fi în stradă pentru liniştea şi siguranţa cetăţenilor, acţionând pentru prevenirea evenimentelor neplăcute, descurajarea faptelor ilegale şi salvarea de vieţi“, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Arad.

 Astfel, 370 poliţişti de ordine publică, peste 120 de la Poliţia Rutieră şi de la alte structuri vor face parte din dispozitivul suplimentar, ce va asigura ordinea şi liniştea publică în această perioadă.

 Totodată, peste 230 de patrule auto vor acţiona pentru prevenirea şi combatrea faptelor antisociale.

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea evenimentelor rutiere grave, poliţiştii de la rutieră sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică, vor acţiona în judeţul Arad, în principal pe drumurile naţionale ( DN 7, DN 7 B, DN 69, DN 79, DN 79 A ), şi vor utiliza în această perioadă 30 de aparate radar.

Pentru prevenirea infracţionalităţii, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad vă recomandă:

-Manifestaţi prudență în magazinele aglomerate. Păstrați banii în geantă, borsetă sau într-un buzunar inaccesibil și nu în sacoșa de cumpărături sau în buzunarul de la spatele pantalonilor!

– Nu luați asupra dumneavoastră sume mari de bani, ci doar necesarul pentru cumpărăturile planificate în acea zi!

– Obiectele tentante (telefoane mobile, tablete, genți, pungi de cadouri), lăsate la vedere în mașină, reprezintă „cadouri” pentru hoți!

– Nu lăsați în autoturism niciodată actele acestuia, bani sau alte documente importante!

– Rugați un vecin de încredere să vă țină sub observație casa și să anunțe imediat poliția dacă observă că o persoană suspectă staționează fără motiv în fața locuinței sau care încearcă să descuie ușa!

– Închideți și asigurați la plecare toate ușile și geamurile casei, ușa de la balcon, geamul de aerisire de la baie, etc!

– Alegeți drumurile intens circulate, luminate corespunzător și evitați zonele în construcție, parcurile și străzile lăturalnice!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.