Ziarul electronic al arădenilor

Ce trebuie să ştiţi înainte de a cumpăra piese auto (P)

piese autoFiecare propietar de maşină îşi doreşte piese auto ieftine şi de calitate, care să poată fi folosite pe termen lung şi foarte lung, şi care să nu presupună o investiţie financiară mare. Din nefericire, acest lucru e imposibil, piesele auto fiind o achiziţie destul de costisitoare.

Atunci când trebuie să cumpere o piesă auto, proprietarii maşinilor trebuie să ştie că piaţa pieselor auto se împarte în trei categorii: piese originale, piese aftermarket şi piese contrafăcute.

Pentru a menţine autoturismul în stare bună de funcţionare este recomandat să se cumpere numai piese originale, de preferinţă de la producătorul mărcii, acestea având cea mai bună calitate şi respectând necesităţile autoturismului.

Dezavantajul cumpărării acestor piese este preţul lor. Pentru mulţi dintre posesorii de autoturisme cumpărarea unei piese auto originale este o investiţie care presupune un efort financiar mult prea mare aşa ca se orientează către celălalte categorii de piese.

Produsele „aftermarket” sunt produse de terţi producători sub alte branduri şi sunt în multe cazuri identice cu cele originale, de o calitate foarte bună. Achiziţia unei piese “aftermarket” poate fi satisfăcătoare din punctual de vedere al raportului calitate-preţ.

Nu cumpăraţi piese auto contrafăcute

Un cumpărător fără experienţă poate fi păcălit de vânzător sau de ambalajul aproape autentic al pieselor auto contrafăcute, dar de o calitate îndoielnică. Foarte rare sunt cazurile în care o piesă contrafăcută este de calitate, iar riscul nu merită asumat. De cele mai multe ori aceste piese se vor strica, iar până la urmă investiţia va fi mai mare.

Înainte de achiziţionarea oricărei piese auto vă puteţi informa pe site-urile care comercializează piese auto online, apoi puteţi face o comparaţie de preţuri la magazinele online pentru a fi bine informat cu privire la preţul corect al piesei necesare.

Alegeţi produsele cu garanţie şi cumpăraţi numai din magazinele autorizate.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.