Ziarul electronic al arădenilor

Ce spun parlamentarii arădeni despre pensiile speciale

parlamentariDeputatul PNL de Arad Mihăiţă Calimente, care se află printre parlamentarii care au semnat propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, care prevede pensiile speciale ale parlamentarilor, spune că nu va vota proiectul.

Calimente se numără printre semnatarii proiectului, dar susține că nu îl va vota, dacă aşa a decis partidului.

„Am semnat pentru că eu susţin ideea. Mi se pare normal să se acorde pensie specială, iar cei care susţin altceva o fac din populism sau din interese care îmi scapă. Sigur, colegii mai tineri sunt departe de pensie, au timp să aştepte, dar eu nu găsesc normal ca 16 ani munciţi în Parlament să nu îmi fie luaţi în calcul la stabilirea pensiei”, a declarat Calimente, citat de Mediafax.

El a mai spus că a semnat pentru proiectul aflat în dezbatere în condiţiile în care a crezut că „este vechiul proiect, care se afla în vigoare, dar a fost modificat de Guvernul Boc”.

„Se pare că PSD a venit cu altă variantă, dar eu susţin ideea. Totuşi, pentru că la nivelul conducerii PNL s-a decis să nu se voteze pentru acest proiect, mă voi supune partidului şi nu voi vota nici eu”, a declarat Calimente.

Un alt parlamentar PNL de Arad, senatorul Ioan Cristina, copreşedinte al filialei judeţene PNL, şi-a exprimat o poziţie nuanţată pe acest subiect.

Ioan Cristina a declarat pentru Mediafax că susţine ideea ca parlamentarii să beneficieze de o pensie care să ţină cont de mandatele pe care le-au avut, dar că nu susţine iniţiativa acordării a două pensii, una specială pe lângă cea de la stat.

„Nu am semnat pentru acest proiect, dar susţin ideea ca pensia parlamentarului să ţină cont de mandatele pe care le-a avut, de anii lucraţi în Parlament. Poate fi vorba de 80 la sută din valoarea indemnizaţiei, sau un alt procent. Nu sunt de acord însă cu două pensii, respectiv una în plus faţă de cea de la stat. Asta mi se pare incorect”, a spus liberalul, citat de Mediafax.

Senatorul Traian Igaş (PNL) spune că nu a semnat proiectul şi nici nu susţine o astfel de iniţiativă: „Nu am fost niciodată un susţinător al pensiilor pentru parlamentari. Au mai fost iniţiative şi mereu am avut aceeaşi poziţie publică. Eu sunt împotriva privilegiilor pentru parlamentari”.

Nici deputatul PNL de Arad Eusebiu Pistru nu a semnat pentru proiect şi spune că parlamentarii ar trebui ”să aibă o pensie după anii de vechime pe care îi au, nu pensii speciale”.

Cei doi parlamentari PSD de Arad, deputaţii Dorel Căprar (preşedinte PSD Arad) şi Flavius Măduţa, care au semnat și ei proiectul, nu au putut fi contactaţi pentru a-şi exprima poziţia faţă de proiect, ei fiind plecaţi din ţară.

CITITI SI: Care sunt parlamentarii arădeni care vor pensii speciale

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.