Ziarul electronic al arădenilor

Ce soluție au găsit autoritățile pentru criza gunoaielor din județul Arad

În urma ședinței de lucru desfășurată, joi, la Instituția Prefectului pe tema colectării deșeurilor menajere din zonele 2 (Chișineu – Criș) și 5  (Lipova), dar și a faptului că ulterior hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de luni, 1 iulie, nu au fost implementate de către ADI-Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor măsurile dispuse, CJSU s-a întrunit din nou la Prefectură, pentru deblocarea situației colectării deșeurilor menajere din cele 24 de unități administrativ-teritoriale afectate.

Astfel, în ședința de astăzi, 5 iulie, prezidată de prefectul județului Arad, Florentina Horgea, președinte al CJSU Arad, s-a votat completarea articolului 2 al hotărârii CJSU din data de 1 iulie cu un nou articol, 2.1, după cum urmează:

„Până la delegarea temporară a serviciului de către ADI-SIGD  către un operator autorizat, unitățile administrativ-teritoriale din zonele 2 și 5, membre ale ADI-SIGD, vor lua toate măsurile legale ce se impun în vederea evitării unor situații care să afecteze starea de sănătate a populației sau care să provoace poluarea excesivă a mediului, dar fără a afecta în vreun fel proiectul”.

Drept urmare, începând din acest moment, primăriile pot lua propriile măsuri pentru colectarea deșeurilor, fără a afecta prevederile din proiectul european, până când ADI-SIGD va delega temporar serviciul către un oeprator autorizat.

Delegarea temporară va dura până la finalizarea unei noi licitații pentru atribuirea serviciului de colectare și transport al deșeurilor din zonele 2 și 5.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă al Prefecturii Județului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.