Ziarul electronic al arădenilor

Ce se va construi pe terenul de la IMAR

imarUn complex rezidenţial şi de servicii urmează să fie construit pe terenul pe care a funcţionat IMAR Arad, deşi, iniţial, dezvoltatorii care au cumpărat terenul, au pus piatra de temelie pentru un mall, în urmă cu opt ani.

Primăria municipiului a afișat la transparență oroiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de urbanism „Plan Urbanistic Zonal (PUZ) şi a Regulamentului Local de Urbanism aferent (RLU) «Complex rezidenţial şi de servicii, Calea Aurel Vlaicu nr.14, municipiul Arad»”.

Conform documentului, SC Complex Rezidenţial Arcade SRL cu sediul în Bucureşti a cerut aprobarea construirii unui complex rezidenţial cu trei zone.

În prima zonă se are în vedere amenajarea unui centru comercial şi de servicii, în regim P plus 1 şi o zonă rezidenţială de locuinţe, care va cuprinde 149 de apartamente, în regim S plus P plus 4 etaje. Clădirea cu funcţiuni comerciale şi de servicii va fi amplasată în apropiere de Calea Aurel Vlaicu, una dintre cele mai circulate din municipiul Arad.

În cea de-a doua zonă se doreşte amenajarea de locuinţe colective, cu 156 de apartamente, în regim S plus P plus 4 etaje.

În zona a treia sunt proiectate 22 de loturi destinate locuirii în regim izolat, cuplat, înşiruit, pentru locuinţe individuale, în regim S plus P, plus un etaj plus masardă.

Accesul carosabil la această subzonă va fi asigurat dinspre Calea Aurel Vlaicu, prin intermediul drumului colector propus la limita estică a incintei.

În jurul clădiii comerciale vor fi amenajate la sol 40 parcaje auto, iar în jurul locuinţelor colective vor fi amenajate circa 140 locuri parcare.

Zona unde urmează să se ridice complexul rezidenţial a fost printre primele zone de producţie dezafectate în cartierul Aurel Vlaicu, aceasta fiind propusă spre reconversie în zonă comercială şi rezidenţială prin iniţiativa vechiului proprietar (SC IMAR SA), după ce au fost desfiinţate toate clădirile aparţinând fostei fabrici de mobilă.

Până în 19 februarie, la Registratura Primăriei Municipiului Arad, cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind aceste documente.

Din cauza crizei economice, dezvoltatorul Africa Israel Investments, care a anunţat în 2007 că va construi un mall pe terenul fostei fabric de mobilă şi-a schimbat de mai multe ori proiectele de investiţii.

În 2012, AFI Europe România a anunţat că obţinut autorizaţia de construcţie pentru un hipermarket şi un magazin de bricolaj în cadrul parcului de retail pe care vrea să-l dezvolte în Arad, pe terenul fostei fabric de mobilă. Însă, nici acest proiect nu s-a concretizat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.