Ziarul electronic al arădenilor

Ce se mai întâmplă cu pasajele de pe centura Aradului

pasaj-300x200-300x200-300x200Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) a anunțat că a prelungit termenul pentru depunerea ofertelor privind finalizarea celor două pasaje rutiere aflate în construcție pe centura municipiului Arad.

„Autoritatea contractantă a decis prelungirea datei limită de depunere a ofertelor și a datelor de deschidere a acestora, astfel încât operatorii economici să beneficieze de un interval de timp suficient pentru elaborarea ofertelor“, se arată într-un comunicat de presă remis, vineri, de CNADNR.

Astfel, pentru pasajul în construcție din zona CET, termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 14 aprilie 2016, în aceași zi urmând să fie deschise ofertele depuse.

Pentru pasajul peste calea ferată Arad-București, termenul limită de depunere a ofertelor este 11 aprilie.

„Autoritatea contractantă menționează faptul că toate informațiile privind prelungirea datelor limită de depunere a ofertelor și a datelor de deschidere a acestora au fost comunicate prin intermediul SEAP și pe site-ul CNADNR SA, astfel încât acestea să fie disponibile tuturor celor interesați“, se mai menționează în comunicatul de presă.

În prezent, lucrările la cele două pasaje peste liniile de cale ferată Arad-Curtici, Arad-Oradea și Arad-București sunt oprite, ultimele termene de finalizare fiind depășite.

Lucrările la cele două pasaje au început în 2011, iar inaugurarea lor trebuia să aibă loc în august 2012, exact când Guvernul a decis să oprească finanţările din cauza restrângerilor bugetare.

Cele două șantiere ale CNADNR au fost oprite în august 2012, în fază foarte avansată de execuție (80% la pasajul peste tronsoanele de cale ferată Arad-Oradea, respectiv Arad-Curtici, și 65% la pasajul peste calea ferată Arad-Bucureşti).

Valoarea investiţiilor este de 13 milioane de euro.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.