Ziarul electronic al arădenilor

Ce s-ar putea întâmpla cu Stațiunea Moneasa

Stațiunea Moneasa ar putea trece în administrarea Consiliului Județean Arad sau a Ministerului Turismului pentru dezvoltarea și relansarea acesteia în circuitul turistic.

Această propunere a fost prezentată, joi, de președintele CJ Arad, Iustin Cionca, în cadrul întâlnirii cu parlamentarii.

„Consiliul Județean Arad s-a adresat Guvernului solicitând analizarea posibilității delimitării stațiunii turistice Moneasa de comuna Moneasa și preluarea stațiunii la nivelul Consiliului Județean sau al ministerului de resort, pentru a putea asigura dezvoltarea acesteia, valorificarea oportunităților de finanțare existente și a potențialului de care stațiunea dispune. Solicităm parlamentarilor județului Arad să sprijine acest demers al Consiliului Județean și să găsim împreună soluția optimă pentru relansarea stațiunii Moneasa, într-un parteneriat între administrația centrală, județeană, locală, mediul de afaceri și ONG-uri“, a spus Iustin Cionca.

Președintele CJ Arad a menționat că Stațiunea Moneasa, stațiune turistică de interes național, reprezintă „una din principalele atracții turistice ale județului Arad“.

„Moneasa apare în lista localităţilor atestate ca staţiuni turistice de interes naţional, fără a se face o delimitare a stațiunii turistice de comuna Moneasa. Comuna Moneasa, cu o populație stabilă de 864 locuitori, conform recensământului din 2011, nu dispune de fondurile necesare pentru a asigura cofinanțarea și nici de capacitatea instituțională și resurse umane în administrația locală pentru susținerea unui proiect de investiții de dimensiuni mari. Dorința noastră fermă este de a găsi soluții în vederea revitalizării acestei stațiuni și includerea ei într-un circuit turistic de natură să dezvolte serviciile de la nivelul stațiunii în care, astăzi, cele mai mari unități de cazare, respectiv ștrandul, sunt de vânzare, din cauza lipsei de perspectivă“, a mai afirmat Cionca.

În opinia reprezentanților Consiliului Județean Arad, una dintre investițiile majore care trebuie făcută cu prioritate la Moneasa o reprezintă realizarea unei baze Salvamont-Salvaspeo necesară menținerii acreditării serviciului. Valoarea estimată a investiției este de 105.000 lei.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.