Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE: Ce noutăți sunt în acest sezon la Ștrandul „Neptun“

IMG_2112Zona comercială de la Ștrandul „Neptun“ din Arad va fi revitalizată din acest sezon estival, mai mulți agenți economici deschizând spații comerciale, iar biletul în zona comercială ar putea costa cât cel pentru accesul în zona bazinelor.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a spus, luni, că, în prezent, la Ștrandul „Neptun“ se fac pregătiri pentru deschiderea noului sezon estival, programată pentru data de 1 mai, când va fi inaugurată și pasarela pietonală peste râul Mureș.

Falcă a spus că, în acest an, este vizibilă revitalizarea zonei comerciale, unde se vor amenaja spații comerciale noi, iar altele vechi vor fi reabilitate și deschise pentru public.

„Există un val bun de investiţii private la Ştrandul Neptun. Zona comercială se activează. Cel puţin patru spaţii comerciale noi vor fi deschise în acest an. Agenţii economici ne-au cerut sprijin pentru revitalizarea acestei zone, iar noi încercăm să-i sprijinim”, a afirmat Gheorghe Falcă.

Primarul a mai menționat că, în aceste zile, se lucrează la finalizarea coborârii de pe noua pasarelă pietonală şi la montarea intrărilor în ştrand.

De asemenea, primarul Aradului a mai anunțat că SC Recons, care administrează baza de agreement, va începe, anul acesta, procedurile de licitaţie publică pentru achiziţionarea de tobogane noi, pentru zona destinată copiilor.

„Putem spune că în anul 2016, la Ştrandul Neptun, vor fi dotări importante, atât în zona comercială, cât şi în zona bazinelor. Mă refer și la amenajarea unui nou bazin de înot în zona comercială, care să ducă la o mai bună activitate a agenţilor economici, dar şi la cumpărarea de tobogane noi pentru bazinele pentru copii”, a mai informat primarul.

Falcă a mai afirmat că au existat cereri pentru creșterea numărului de spaţii comerciale în zona bazinelor, însă acestea au fost respinse, deoarece s-ar crea o concurenţă neloială între agenţii economici din zona bazinelor şi cei din zona comercială.

Primarul Falcă a mai spus că va participa la o întâlnire cu agenții economici de la ștrand, în cadrul căreia se va discuta despre uniformizarea tarifelor de acces în zona comercială, prețul unui bilet în această zonă urmând să fie același ca și pentru zona bazinelor. Un preț unic al biletului de acces la ștrand ar duce la desființarea gardurilor dintre zone.

CITITI SI: Se majorează tarifele la Ștrand și Patinoar

UPDATE

Marin Lupaş: Primarul recunoaşte că a greşit în privinţa zonei comerciale a ştrandului

Ieşirea publică a primarului Falcă referitoare la regândirea ştrandului este o recunoaştere a faptului că a greşit când a perceput un bilet de acces în zona comercială a bazei de agrement.

„PSD susţine din 2011 renunţarea la biletul de acces în zona comercială a ştrandului. Noi am explicat încă de atunci că arădenii sunt taxaţi în mod nejustificat. Mai mult, prin stabilirea unui preţ de acces la terase, s-a contribuit la distrugerea unui loc de agrement altădată popular printre arădeni.

Noi am avut în acest sens şi campanii de strângere de semnături, am prins această propunere în programul prezentat de USL la alegerile locale în 2012. Din păcate, toate iniţiativele noastre s-au lovit în ultimii ani de refuzul de neînţeles al administraţiei Falcă.

Nu ştim nici acum dacă nu s-a dorit renunţarea la bilete pentru că propunerea venea din partea noastră sau pentru că s-a dorit distrugerea ştrandului ca zonă de agrement.

Propunerile lansate de primarul Falcă au în centru ideea că biletele în zona comercială au fost încasate nejustificat. Astfel, fie zona comercială dispare cu totul, dacă vor fi demontate gardurile care o separă de ştrandul propriu-zis, fie vor fi oferite servicii suplimentare prin realizarea de bazine!

Varianta demontării gardului de acces este în principiu mai corectă decât varianta actuală, cu condiţia realizării unor investiţii în actuala zonă comercială care să ofere un anumit grad de confort arădenilor. În această variantă, se renunţă la zona comercială creată artificial cu câţiva ani în urmă, decizie care s-a dovedit un eşec al administraţiei Falcă.

Dacă în final se va opta pentru realizarea unor noi bazine şi păstrarea unei zone distincte, solicităm public ca biletul în zona comercială să fie eliminat până la finalizarea investiţiei”, a spus consilierul municipal PSD Marin Lupaş.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.