Ziarul electronic al arădenilor

Ce mai promite Falcă: Investiții de 150 de milioane de euro în infrastructură

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a anunțat că, în următorii trei ani, se vor derula investiții în infrastructură valoare de peste 150 de milioane de euro.

În cursul zilei de luni, Falcă a avut o întâlnire cu reprezentanţii companiilor furnizoare de utilităţi, în vederea întocmirii unui plan comun de investiţii, care se vor derula până în anul 2020.

Conform Primăriei, E-On Gaz a anunţat un plan de investiţii, în următorii 2 ani, în valoare de 15 milioane de lei, iar 6,2 milioane de euro este valoarea investiţiilor derulate la CET prin Programul Româno-Elveţian. Acesta prevede înlocuirea a 2,8 kilometri de conductă magistrală.

De asemenea, Compania de Apă Arad a anunţat, la rândul ei, că va derula un proiect în valoare de 30 milioane de lei, din care 20 de milioane lei vor fi folosite pentru întreţinere şi reparaţii la reţeaua de apă, iar 10 milioane de lei pentru canalizare.

„Nu este însă singurul proiect major derulat de companie. Alte 40 milioane de euro vor fi investiţi tot la Arad prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. Vorbim despre bani europeni care vor permite efectuarea de lucrări de canalizare la nivelul a 47 de străzi, respectiv reţele de apă pe 81 de străzi“, se arată într-un comunicat de presă remis de Primăria Arad.

Şi compania RCS&RDS va continua proiectul de introducere a cablurilor în subteran pe o lungime de 40 km (se va interveni pe 60 de străzi din cartierele Aradul Nou şi Micălaca). Investiţia se realizează din bugetul companiei şi este estimată la 2 milioane de euro.

„Administraţia locală va aloca din fondurile de întreţinere 15 milioane de euro, pentru modernizarea mai multor străzi din municipiu în următorii 3 ani. La acestea se adaugă cele 6 milioane de euro, valoarea programului PNDL 2, în care se regăsesc  alte 55 de străzi din oraş. Şi tot pe lista de investiţii a următorilor doi ani se află şi proiectul de regenerare urbană a spaţiilor dintre blocuri în valoare de 50 milioane de euro.

Însumate toate aceste investiţii, constatăm că în infrastructura arădeană, în următorii trei ani vom avea investiţii de peste 150 milioane euro. Ceea ce înseamnă că intrăm într-un proces de modernizare, unul cu multe şantiere în municipiul Arad. Ne cerem scuze încă de pe acum pentru disconfortul creat, dar moderrnizarea se face şi prin aceste lucrări importante. Putem spune că anul 2020 va fi un an în care va fi o linie de demarcare importantă şi de schimbare a imaginii cartierelor din municipiul Arad”, a concluzionat primarul Gheorghe Falcă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.