Ziarul electronic al arădenilor

Ce filme pot fi văzute la Cinematograful Arta, la sfârșitul acestei săptămâni

Se anunță un week-end plin de filme la Cinema Arta, printre cele patru propuneri propunerile pentru cinefili numărându-se cele mai apreciate pelicule din anii trecuți, o premieră și un film pentru copii.

Ziua de joi rămâne dedicată programului de redifuzări ale filmelor care au atras atenţia spectatorilor din România în ultimii doi ani.

Marele câştigător al Ursului de Aur se reîntoarce la Cinema Arta joi, 14 februarie, de la ora 20.00, în cadrul programului de redifuzări Best of – Filmele lunii februarie. „On body and soul“/„Despre trup și suflet“ spune o frumoasă poveste despre emoție și iubire dar, mai ales, despre doi oameni care învață să-și exprime adevăratele sentimente, în ciuda barierelor pe care și le-au impus ei înșiși.

Coproducţia belgiano-olandeză „Girl“/„Balerina“, nominalizată şi premiată la cele mai importante festivaluri de film, va rula vineri, 15 februarie, de la ora 20.00.

Un film subtil, plin de umanitate și cu un protagonist interpretat magistral de Victor Polster, „Girl“ este debutul belgian al anului 2018 și senzația Cannes-ului, unde filmul a câștigat patru trofee importante.

Surpriza lunii februarie a constituit-o inaugurarea unui  program de filme pentru copii care continuă sâmbătă, 16 februarie, de la ora 11.00, când ne împrietenim cu „Mia and the White Lion“/„Mia și leul alb“.

Încheiem maratonul cinematografic în seara zilei de sâmbătă, 16 februarie, ora 20.00, cu redifuzarea filmului „Cold War“/„Războiul Rece“.

Seducător și captivant, „Cold War“ spune, într-o manieră stilizată pe ritmuri de jazz și muzică populară poloneză, o poveste de dragoste care reușește să spulbere obstacole dintre cele mai imposibile pe parcursul unui interval de 15 ani, între 1949 și 1964.

Cu peste 60 de nominalizări la festivaluri de anvergură mondială, „Cold War“ a câștigat premiul pentru Cel mai bun regizor la Festivalul de Film de la Cannes 2018 și nu mai puțin de 5 premii la European Film Awards 2018. Totodată, filmul este nominalizat la categoria Cel mai bun film într-o limbă străină la Premiile Oscar de anul acesta.

Biletele pot fi achiziționate de la Cinema Arta, de marți până joi, între orele 10.00 – 17.00, vineri, între orele 10.00 – 14.00, sau cu două ore înainte de începerea filmului.

Biletele pot fi rezervate în prealabil pe e-mail, la adresa: cinemaartaarad@gmail.com.

Preț bilete:

– 12 lei preț întreg;

– 5 lei preț redus pentru elevi, studenți, pensionari și șomeri.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Municipal de Cultură Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.