Ziarul electronic al arădenilor

Ce i-a cerut primarul Falcă premierului Cioloș

falcaPrimarul Gheorghe Falcă s-a întâlnit, marți, cu premierul Dacian Cioloș, căruia i-a cerut să susțină unele proiecte importante pentru Arad și i-a transmis că o instituție a statului „și-a îndeplinit deficitar atribuțiile într-un moment de criză pentru oraș“.

Premierul Dacian Cioloș a avut, marți, la Camera Deputaților, o întâlnire cu liderii PNL, la care a participat și primarul Aradului.

În cadrul întâlnirii, Gheorghe Falcă a cerut ca Guvernul s-a susțină proiectele importante pentru Arad.

„Am participat astăzi (marți – n.r.), la Bucureşti, la o întâlnire cu prim-ministrul Dacian Cioloş, în care am reiterat necesitatea susţinerii guvernului a unor proiecte importante pentru Arad şi, totodată, am transmis primului ministru modul deficitar prin care o instituţie a statului român într-un moment de criză nu ne-a pus la dispoziţie pompele din dotare decât după lungi insistente şi numeroase solicitări“, a transmis primarul Gheorghe Falcă.

În cadrul unei emisiuni TV, Falcă l-a acuzat pe senatorul PSD Mihai Fifor că a intervenit pentru ca ISU să nu pună la dispoziție trei pompe, pentru a fi folosite la evacuarea apelor care au inundat mai multe zone din Arad, în urma ploilor abundente.

Falcă a spus că va cere premierului o anchetă „asupra intervenției acestui domn Fifor și celor care au executat ordinele ca pompele de 8.000 de litri și a două de 2.000 de litri să nu fie în acțiune la Arad“.

Primarul a mai spus că fost nevoit să intervină la nivel central, pentru ca pompele să fie puse în funcțiune.

În timpul întâlnirii cu liberalii, Cioloș le-a spus că nu se va înscrie în vreun partid politic şi că nici nu-şi va face partid.

Cioloş a afirmat, ca răspuns la invitaţia PNL de a se înscrie în partid, că nu se va implica în politică până la finalul mandatului acestui guvern, iar ulterior acestui moment nu ştie ce va face. El nu a exclus nicio variantă privind viitorul său politic, dar a spus că se concentrează pe mandatul de premier.

foto: Facebook

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.